latinica  ћирилица
10/01/2022 |  15:30 ⇒ 15:31 | Autor: SRNA

Košarac o Šarovićevim izjavama

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je Srni da su izjave predsjednika SDS-a Mirka Šarovića povodom obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske, posljednji u nizu dokaza njegove kukavičke i izdajničke politike koja je duboko usmjerena protiv srpskog naroda i Republike Srpske.
Staša Košarac -
Staša Košarac

Košarac je ocijenio da su sulude i na granici zdravog razuma Šarovićeve tvrdnje da Republika Srpska "postaje zemlja koja nema perspektivu i zemlja u kojoj nema nade, elana i optimizma".

- Ne bi bilo iznenađujuće niti neočekivano da su takve riječi došle iz usta predstavnika političkog Sarajeva. No, kada ih izgovori Šarović, bivši predsjednik Republike Srpske i aktuelni predsjednik nekada ozbiljne nacionalne partije, to je zaista tužno, neshvatljivo i neprihvatljivo. Poražavajuće je što Šarović svojom politikom svakodnevno dokazuje da je opozicija Republici Srpskoj, njenim institucijama i srpskom narodu, a ne samo SNSD-u i našim koalicionim partnerima - rekao je Košarac.

On je dodao da veličanstvena i ponosna proslava 9. januara širom Republike Srpske vjerovatno iritira Šarovića, s obzirom na njegovu izjavu da ne preferira takav način obilježavanja.

- Neka Šarović odgovori na pitanje koga to iritira proslava 9. januara - da li su to njegovi mentori iz dijela međunarodne zajednice ili su to sljedbenici ratne politike Alije Izetbegovića, koji na sva zvona hvale /ne/djelovanje SDS-a i PDP-a prilikom glasanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske o vraćanju nadležnosti Srpske. Ili su to pak, kako nam Rogatičani ovih dana govore, Šarovićevi rođaci Hadžihasanovići?! - upitao je Košarac.

Prema njegovim riječima, najbolji odgovor na nesuvisle riječi Mirka Šarovića na račun Republike Srpske dali su upravo građani Srpske, koji su sa ponosom i na dostojanstven način obilježili jubilarni 30. rođendan Republike Srpske.

- Republika Srpska je naša kuća, garant naše slobode, opstanka i ostanka. Njene rođendane slavimo iz ljubavi, a ne iz inata ili da iritiramo bilo koga. Ona je želja srpskog naroda, koji je pokazao i dokazao da stoji uz politiku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i institucija Republike Srpske u odlučnosti da se sačuva njen ustavni kapacitet i borbi protiv razvlašćivanja Republike Srpske - zaključio je Košarac.