latinica  ћирилица
10/01/2022 |  15:59 ⇒ 17:58 | Autor: RTRS

Teniski savez Srpske: Podrška Đokoviću - da bude jači nego ikad

Teniski savez Republike Srpske daje punu podršku najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, njegovoj porodici i timu u borbi za očuvanje sportskih i univerzalnih ljudskih prava i vrijednosti, te vjeruje da će iz svega što se dogodilo u Australiji izaći još jači i snažniji, rekao je predsjednik Saveza Draško Milinović.
Draško Milinović i Novak Đoković - Foto: RTRS
Draško Milinović i Novak ĐokovićFoto: RTRS

Milinović je naveo da je Savez u stalnom kontaktu sa porodicom Đoković, te ocijenio da je velika sramota za australijske vlasti i njihovu tenisku federaciju sve što se dogodilo Đokoviću jer se pokazalo da su njihovi potezi bili katastrofalni, saopšteno je iz Saveza.

- Novak je pobjednik u svim aspektima i sporta i života i, znajući životnu filozofiju njega i njegove porodice, on će sigurno iz svega što mu se trenutno dešava, izaći jači nego ikada. Motivisan univerzalnom dobrotom i svojim pristupom prema životu uopšte, ubijeđeni smo da će nastaviti da pomjera granice u najboljem mogućem smislu za sve - naveo je Milinović.

On je dodao da su učinjene nevjerovatne greške, zbog kojih je potpuno pogažen sav smisao teniskog sporta, te da vjeruje da poslije ovoga više ništa neće biti isto.

- Ono što je učinjeno Novaku je sramno za jednu državu koja ima grend slem turnir i oni će biti odgovorni za sve dalje što se bude dešavalo. Valjda je trebalo da učine sve da Novak Đoković u Melburnu bude dočekan kako dolikuje, kao prvi teniser svijeta, najbolji svjetski teniser u istoriji, dokazani svjetski humanitarac i čovjek koji na najbolji mogući način u savremenom svijetu pomjera sve sportske i ljudske granice, ne za sebe, već i za sve tenisere na turu želeći samo dobro - rekao je Milinović.

On smatra da bi svima u Australiji, ali i svuda u svijetu, dolazak najboljeg tenisera svijeta u njihovu zemlju trebalo da bude privilegija i čast, a ne prilika za dobijanje jeftinih političkih poena.

- Obaveze svake teniske federacije kao organizatora su da u punom kapacitetu koordiniše sve detalje oko dolaska tenisera u zemlju u kojoj se održava turnir i u saradnji sa vlastima na svim nivoima u zemlji pruži punu podršku teniserima, odnosno puno gostoprimstvo i otkloni i najmanji problem koji bi se eventualno mogao pojaviti - istakao je Milinović.

On je napomenuo i da Teniski savez Republike Srpske kada organizuje ATP čelendžer Srpska open, a koji je neuporedivo manji turnir od grend slem turnira, čini sve da teniserima omogući neophodne sportske, logističke i administrativne uslove.

- Svaka zemlja koja ima bilo kakav ATP turnir čini sve u njenoj moći, da zajedno sa teniskom federacijom, učini sve da teniseri imaju najbolji mogući tretman, jer je to ogledalo te zemlje u svijetu - naveo je Milinović.