latinica  ћирилица
10/01/2022 |  17:17 | Autor: SRNA

Borenović: Besramne izjave DŽaferovića o Srbima i Danu Republike

Srbi su glavama platili borbu protiv nacizma, a član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović besramno poredi proslavu Dana Republike Srpske sa maršem nacističkog odreda smrti, izjavio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.
Branislav Borenović - Foto: SRNA
Branislav BorenovićFoto: SRNA

Nevjerovatno je, istakao je Borenović, kako bez imalo srama DŽaferović iznosi užasne kvalifikacije o Srbima i proslavi Dana Republike.

On je istakao da je srpski narod najviše stradao od grozomorne ideologije, na najbrutalnije načine, a DŽaferović se usuđuje da govori o Srbima i nacizmu, saopšteno je iz PDP-a.

Borenović je naveo da potomci onih koji su preživjeli znaju da su se njihovi preci borili na svijetloj strani istorije, da su odgajani na antinacističkim i antifašističkim vrijednostima, što se za neke pripadnike rukovodstva DŽaferovićeve stranke ne bi moglo reći.

On je podsjetio da je do prije nekoliko godina Dan Republike Srpske obilježavan skromno i neprimjetno, ali da je onda /lider SDA/ Bakir Izetbegović podnio apelaciju Ustavnom sudu, pokušavajući da ospori i onu istorijsku činjenicu da je Republika Srpska nastala u miru, 9. januara 1992. godine i da ospori pravo da se taj dan obilježava.

- Ako je neko "krivac" što se Banjalukom i drugim gradovima Republike Srpske 9. januara ore patriotske pjesme, to su Izetbegović, DŽaferović i njima slični, koji u svojim nečasnim namjerama pokušavaju da ukinu sve simbole Republike Srpske - smatra Borenović.

Svakom dobronamjernom, dodao je Borenović, cilj bi trebalo da bude da se narodi u BiH poštuju, ne osporavaju jedni drugima prava te da postižu dogovore.

- DŽaferović očigledno nema taj cilj, ali ne obazirući se na njega, njegove sramne namjere i izjave, mi ćemo uvijek reći: Neka nam je ponosna i vječna, živjela Republika Srpska! - istakao je Borenović.