latinica  ћирилица
10/01/2022 |  20:19 ⇒ 20:19 | Autor: Blic

Australiju će proces protiv Đokovića skupo da košta

Ishod cjelokupne sage uoči Australijan opena, a koja je započeta oduzimanjem vize Novaku Đokoviću od strane australijskih vlasti, imala je pozitivan krajnji ishod po najboljeg tenisera svijeta.
Novak Đoković u hotelu za imigrante u Melburnu (Foto: 
Toronto Star) -
Novak Đoković u hotelu za imigrante u Melburnu (Foto: Toronto Star)

Sudija Entoni Keli izrekao je presudu u korist Đokovića kome je vraćena viza, a Australija bi mogla skupo da plati za svoje nepromišljene postupke.

Prema pisanju australijskog portala Foks sports, neosnovano zatvaranje srpskog tenisera i haos koje je ono izazvalo, bi australijske poreske obveznike moglo da košta oko 500.000 dolara, na osnovu sudskih troškova.

Partner poznate advokatske firme Thomson Geer Lawyers, DŽastin Kvil, smatra da bi ovaj slučaj mogao da se dodatno oduži i poslije izricanja presude i da će što duže on traje, više i koštati Australiju.

– Ako ne bude žalbe, troškovi će vjerovatno biti oko 250.000 dolara. Ipak, ako je bude, troškovi bi mogli premašiti 500.000 dolara – rekao je Kvil uoči suđenja i dodao:

- Ako Novak sutra pobijedi pred sudom, 250.000 dolara će otići na državne advokate i vjerovatno nekoliko stotina hiljada Đokoviću da plati svoje pravne troškove. Tako se približavamo sumi od pola miliona i to samo ako ne bude dodatne žable.

Kvil je takođe predvidio ishod suđenja, istakavši da očekuje da srpski teniser dobije ovaj spor. To se na kraju i desilo, a sada ostaje da se vidi kakve će konsekvence snositi Australija.