latinica  ћирилица
11/01/2022 |  07:38 ⇒ 08:15 | Autor: RTS

ATP: Podržavamo odluku suda

ATP se oglasio zvaničnim saopštenjem povodom "slučaja Đoković", podržavši sudsku presudu kojom je poništena odluka Federalne vlade Australije o ukidanju vize i deportaciji Novaka Đokovića.
Tenis  (ilustracija) -
Tenis (ilustracija)

Asocijacija teniskih profesionalaca prvi put se oglasila otkako je Novak Đoković stigao u Australiju, što znači da je krovnoj teniskoj organizaciji bilo potrebno šest dana da da svoje viđenje o situaciji koja je prethodnih dana bila najvažnija sportska tema na svijetu.

ATP u zvaničnom saopštenju na svom sajtu ističe da "cijeni žrtvu koju je australijski narod podnio od početka pandemije virusa korona", ali da su dešavanja prethodnih dana "podvukle potrebu za jasnijim razumijevanjem, komunikacijom i primjenom pravila".

- Putujući za Melburn, jasno je da je Novak Đoković vjerovao da mu je zagarantovano potrebno medicinsko izuzeće koje je u skladu sa propisima za ulazak u zemlju. Serija događaja koji su doveli do saslušanja u ponedjeljak bili su štetni na svim frontovima, uključujući Novakovo zdravlje i pripremu za Australijan open - navodi se u saopštenju.

U saopštenju ATP-a stoji da podržavaju oduku suda u ponedjeljak i da se raduju predstojećim dvijema nedjeljama tenisa.

Na kraju saopštenja navodi se da ATP snažno preporučuje vakcinisanje svih igrača na Turu, za koje vjeruju da je ključno za tenis u uslovima pandemije i dodaje se da je 97 odsto tenisera iz prvih 100 vakcinisano prije prvog grend slema u sezoni.