latinica  ћирилица
11/01/2022 |  07:39 | Autor: RTS

Đoković trenira, čeka potez vlasti i žrijeb za AO

Novak Đoković trenira u "Rod Lejver areni" i priprema se za početak učešća na Australijan openu. Novak čeka žrijeb za prvi Grend slem sezone, ali i odluku vlasti o njegovoj deportaciji.
Đoković u Melburnu (foto: twitter.com/DjokerNole) -
Đoković u Melburnu (foto: twitter.com/DjokerNole)

U Australiji traju spekulacije na reakciju vlade na odluku suda.

 - Traju spekulacije da li će vlada reagovati na odluku suda i da to može biti u narednim danima, što može biti pritisak na Novaka i na njegove partije. Јutros je vodeći pravni ekspert za imigraciono pravo DŽastin Hil rekao je da je odluka suda bila jedina ispravna odluka i da je ovo sramota za Austriliju, te da je sudija Keli osvetlao obraz te zemlje i naroda - rekao je Saša Јanković, novinar RTS-a.

- Novak nastavlja da trenira u Rod Lejver areni. Ono što je zanimljivo je da je sudija Keli u završnoj riječi nakon presude, izričito rekao da mora biti obaviješten o narednim potezima vlade. Ukoliko dođe do novih poteza, ekspresno bi bilo zakazano novo suđenje - dodaje Јanković.

Povodom "slučaja Đoković", zvaničnim saopštenjem se oglasio i ATP, podržavši sudsku presudu kojom je poništena odluka Federalne vlade Australije o ukidanju vize i deportaciji Novaka Đokovića.

Žrijeb za Australijan open biće održan u četvrak, 13. januara oko devet časova po srpskom vremenu.

Đoković će u Melburnu pokušati da odbrani titulu i tako osvoji deseti Australijan open i rekordni 21. trofej na Grend slem šampionatima.