latinica  ћирилица
11/01/2022 |  08:14 ⇒ 11:04 | Autor: SRNA

Brnabić: Đokoviću pružiti fer tretman i poštovati njegova prava

Premijer Srbije Ana Brnabić zatražila je od australijskih vlasti da najbolji teniser svijeta Novak Đoković ima fer tretman i da se poštuju sva njegova prava.
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

Ona je u razgovoru sa premijerom Australije Skotom Morisonom zamolila australijskog kolegu da učini sve što je u njegovoj moći kako bi Đoković imao ljudski i dostojanstven tretman u Australiji sve vrijeme tokom boravka.

Brnabićeva je naglasila da je Srbija potpuno spremna da pruži sve garancije Australiji ukoliko su one potrebne.

Ona je posebno istakla važnost uslova za treniranje i fizičku pripremu za predstojeće takmičenje, s obzirom na to da Đokoviću prethodnih dana nije bilo dozvoljeno da trenira, a turnir u Melburnu počinje ovog vikenda, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabićeva je zamolila Morisona da budu u direktnom kontaktu u narednim danima i da dvije vlade sve informacije razmjenjuju direktno.

Morison je ovaj prijedlog prihvatio, a postignut je i dogovor da dva premijera razgovaraju ponovo u narednim danima.

Sud u Melburnu juče je oslobodio Đokovića, koji je bio u imigracionom pritvoru zbog pravila o pandemiji kovid 19.

Đoković je stigao u Melburn prošle sedmice kako bi učestvovao u Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu, koje počinje 17. januara.

Njemu su graničari zabranili ulazak u zemlju, uz tvrdnju da izuzeće od pravila vakcinacije koje je dobio od države Viktorije i organizatora Otvorenog prvenstva Australije nije validno.