latinica  ћирилица
11/01/2022 |  08:41 ⇒ 09:14 | Autor: RTRS

Bolić: Đokovićeve muke odraz političke situacije u Australiji (VIDEO)

Đokovićeve muke u posljednjih sedam dana odraz su političke situacije u Australiji, kaže Aleksandar Bolić, sportski direktor Teniskog saveza Srbije, gostujući u našem Јutarnjem programu.

- Priča koja nije još uvijek završena. Prebacuje se loptica sa jedne strane na drugu, ali vjerujem da je kraj izvjestan - naglašava Bolić.

Po mnogo čemu viđeno je nekoliko apsurdnih situacija na tlu Australije.

- Vidjeli ste, nije samo Novak imao probleme. Češku teniserku su uhapsili i deportovali iz Australije, iako je tamo igrala prethodn turnir. Teško će se oprati od ovog slučaja australijske vlasti u narednih nekoliko godina - tvrdi Bolić.

Iako je nekolicina tenisera stala uz Novaka, čini se da je izostala masovna podrška najboljih. 

- Tenis je individualan sport, i nije iznenađenje što vrhunski igrači nisu pružili podršku Đokoviću. Čak i Nadal ono što je rekao juče, bolje da nije rekao. ATP se oglasio poslije šest dana, imaju svoju politiku, i čekali su da vide šta će se dogoditi pa da komentarišu situaciju. Sve to može samo biti dodatni motiv Đokoviću - naglašava Bolić i dodaje: 

- Sada je najvažnije da mu se nestavlja veliki pritisak na pleća, jer očekivanja su takva, da ako igra mora osvojiti, a poslije svega biće to jako teško - poručuje sportski direktor Teniskog saveza Srbije.  

DŽon Izner je poručio Đokoviću da osvoji 10. Australijan open i više se nikada ne vrati na taj kontinent

- Treba biti racionalan. Zašto ne bi došao tamo gdje je imao najveće uspjehe. Otac Srđan rekao je da će osvojiti još 10, neka osvoji samo jedan i najbolji je. On je već sada najbolji, i to svako objektivan vidi i kaže. Ne postoji ni jedan jedini statistički kriterijum koji ga nje stavlja na poziciju najboljeg svih vremena - zaključio je Aleksandar Bolić.