latinica  ћирилица
11/01/2022 |  11:28 | Autor: SRNA

Svetosavski koncert "Kameničkih bisera" u Istočnom Novom Sarajevu

Građanska amaterska grupa "Kamenički biseri" iz Kosovske Kamenice održaće 25. januara Svetosavski koncert u Istočnom Novom Sarajevu, najavljeno je danas iz banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.
Svetosavski koncert "Kameničkih bisera" - Foto: RTRS
Svetosavski koncert "Kameničkih bisera"Foto: RTRS

Koncert, na kojem će se "Kamenički biseri" predstaviti pjesmama sa Kosova i Metohije, znak je zahvalnosti i bratskih veza Kosova i Metohije i Republike Srpske koje Odbor putem velikih projekata skoro deceniju i po održava sa stanovništvom južne srpske pokrajine.

Osim toga, koncert će imati humanitarni karakter jer će tom prilikom prikupljena sredstva biti usmjerena u dovršetak izgradnje i opremanja dnevnog centra za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, koji gradi Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji.

Organizatori koncerta, čiji je početak zakazan za 19.00 časova u Kulturnom centru, su banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, te Kulturni centar i Osnovna škola "Sveti Sava" iz Istočnog Novog Sarajeva, a pokrovitelj gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Gosti iz Kosovske Kamenice učestvovaće i na Svetosavskoj akademiji 26. januara u Kulturnom Centru Istočno Novo Sarajevo.