latinica  ћирилица
11/01/2022 |  11:51 | Autor: Agencije

Rukometaši Srbije kreću put Segedina na EP

Rukometaši Srbije danas kreću put Segedina na Evropsko prvenstvo, koje se od 13. do 30. januara održava u Mađarskoj i Slovačkoj.

Nakon dvonedjeljnih priprema u SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, problemima sa virusom korona, selektor Srbije Toni Đerona saopštio je spisak rukometaša koji kreću u Segedin, gdje će srpska selekcija u grupi C odmjeriti snage sa reprezentacijama Ukrajine, Hrvatske i Francuske.

Na spisku su Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Tibor Ivanišević, Mladen Šotić, Uroš Borzaš, Petar Đorđić, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Đorđe Đekić, Miloš Orbović, Mihajlo Mitić, Darko Đukić, Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Živan Pešić i Vukašin Vorkapić.

Kako je naveo Rukometni savez Srbije, Stevan Sretenović je dobio negativan nalaz na posljednjem PCR testiranju, pa će nakon ljekarskih pregleda biti poznato da li se pridružuje ekipi na putu za Segedin.

Očekuje se i ishod testiranja i ljekarskih pregleda Vanje Ilića, pa će u skladu sa tim biti poznato da li se pridružuje reprezentaciji uoči prve utakmice protiv Ukrajine.

Kapitensku traku će u odsustvu Nemanje Ilića nositi Mijajlo Marsenić.

Rukometaši Srbije prvi meč igraju 13. januara protiv Ukrjaine od 18 časova, dva dana kasnije rival je Hrvatska od 20.30, dok će 17. januara u istom terminu igrati protiv Francuske.