latinica  ћирилица
11/01/2022 |  13:28 | Autor: SRNA

Hrkalovićeva ostaje u pritvoru, odbijena žalba njenih branilaca

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe branilaca bivšeg državnog sekretara Ministarstva unutrašeih poslova /MUP/ Srbije Dijane Hrkalović na rješenje Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu kojim joj je 24. decembra ponovo određen pritvor, potvrdila je za beogradske medije portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.
Dijana Hrkalović - Foto: blic.rs
Dijana HrkalovićFoto: blic.rs

Hrkalovićeva je najprije bila u pritvoru dva mjeseca, a 10. decembra prošle godine puštena je da se brani sa slobode pošto je tužilaštvo za organizovani kriminal protiv nje podnijelo optužni prijedlog sudu.

Na odluku o ukidanju pritvora žalilo se tužilaštvo, a Apelacioni sud je usvojio žalbu i naložio da se taj prijedlog ponovo razmotri.

Hrkalovićevoj je nakon toga ponovo određen pritvor 24. decembra odlukom Specijalnog suda, a kao razlog je navedena opasnost od bjekstva.

Ona se tereti zbog dva krivična djela trgovine uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Osim Hrkalovićeve, na optužnici su i načelnik odjeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, za koje je tužilac tražio po dvije godine zatvora.