latinica  ћирилица
11/01/2022 |  14:43 ⇒ 14:43 | Autor: SRNA

Milić: Za osudu svaki vandalizam

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić osudio je danas svaki čin vandalizma kojim se uništava tuđa imovina i šalju poruke mržnje, kao i sve postupke koji se mogu okarakterisati kao provokacija u sredinama poput Brčkog.
Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić - Foto: SRNA
Gradonačelnik Brčkog Siniša MilićFoto: SRNA

Komentarišući uništavanje grafita srebreničkim žrtvama u noći između subote i nedjelje, 8. i 9. januara, na mezarju Ivici, ali i pokušaj da se 25. novembar proslavi u naselju Ilićka, gdje većinski žive Srbi, Milić je izjavio Srni da to nisu patriotski činovi.

- Ko god da je to učinio, postupci uništavanja tuđe imovine i precrtavanje grafita kojima se šalju poruke mržnje moraju naići na osudu javnosti u Brčkom. To nije patriotski čin, baš kao i mahanje zastavama u dijelu grada gdje se ne obilježava određeni praznik - rekao je Milić.

On je naglasio da Policija distrikta Brčko uživa apsolutnu podršku u svim, a posebno aktivnostima čiji je cilj da se osigura mirno i bezbjedno okruženje i zaštita imovine.

- Vrhunski čin patriotizma jeste činjenje dobrih djela i ljubav prema svom narodu, uz puno uvažavanje i poštovanje drugog i drugačijeg - naveo je Milić.