latinica  ћирилица
11/01/2022 |  17:39 ⇒ 17:46 | Autor: SRNA

Јujićeva potpisala ugovore u vrijednosti 275.000 KM i o sufinansiranju projekata u tri opštine

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Јujić potpisala je danas ugovore sa predstavnicima udruženja građana kojima su odobrena sredstva granta za 2021. godinu za sufinansiranje projekata, programa humanitarnih organizacija, a ukupno je dodijeljeno 257.000 KM.
Јujićeva potpisala ugovore - Foto: SRNA
Јujićeva potpisala ugovoreFoto: SRNA

Ugovori su potpisani u Banjaluci sa Karitasom u Republici Srpskoj, dobrotvornim društvima Merhamet u Republici Srpskoj, humanitarnom društvu Kolo srpskih sestara, udruženjima i organizacijama civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata, te sa predstavnikom Udruženja Dvanaest beba, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

- Značaj ovih organizacija je neprocjenjiv jer one pružaju materijalnu, socijalnu, pravnu i drugu vrstu pomoći svojim korisnicima - istakla je Јujićeva.

Јujićeva je navela da se ovim nastavlja praksa redovne dodjele sredstava humanitarnim organizacijama i udruženjima građana koji brinu o različitim kategorijama stanovništva.

Potpisnici ugovora zahvalili su resornom Ministarstvu za višegodišnju podršku i dodjeljena sredstva, koja su i te kako značajna za njihov rad.

Ugovori o sufinansiranju projekata u Јezeru, Istočnom Drvaru i Petrovu

Ministarka uprave i lokalne samouprave potpisala je i ugovore sa načelnicima tri opštine iz kategorije nerazvijenih i izrazito nerazvijenih - Јezero, Istočni Drvar i Petrovo o sufinansiranju projekata u visini od 45.900 KM.

Јujićeva je rekla da je Vlada današnjim potpisivanjem ugovora u Banjaluci podržala realizaciju 15 projekata u protekloj godini, čija ukupna vrijednost iznosi 1.037.997 KM, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.

Projekti nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave sufinansirju se radi toga da se dopune vlastiti izvori finansiranja projekata u procesu odobrenih sredstava kod domaćih i međunarodnih organizacija, domaćih i stranih investicionih fondova koji finansiraju projekte lokalnih samouprava.