latinica  ћирилица
11/01/2022 |  21:33 ⇒ 21:37 | Autor: SRNA

Svečana akademija u Novom Gradu povodom Dana Republike

U Novom Gradu večeras je održana svečana akademija povodom 9. januara, Dana Republike Srpske.
Novi Grad-svečana akademija - Foto: SRNA
Novi Grad-svečana akademijaFoto: SRNA

Predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske iz Novog Grada Mirko Novaković rekao je da je Republika Srpska simbol slobode i opstanka, kao i da se obilježava 30 godina od osnivanja Srpske i njene Vojske.

- Ovo su jubileji koje obilježavamo dostojanstveno, skromno, ali ponosno. Nemamo pravo da zaboravimo herojsku borbu za slobodu i žrtve koje su ugrađene u temelje Srpske - poručio je Novaković.

Načelnik opštine Miroslav Drljača poručio je da je Republika Srpska odraz volje i želje srpskog naroda i da je izgrađena iz potrebe za mirom i sigurnošću.

- Tokom 30 godina postojanja je garant našeg opstanka - istakao je Drljača, dodajući da je proslava Dana Republike prilika da se pokaže šta je u prethodnom periodu urađeno.

Svečana akademija održana je u amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra, a jutros je povodom Dana Republike Srpske u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla služen parastos i potom su položeni vijenci i prislužene svijeće kod centralnog spomen-obilježja Vojske Republike Srpske.