latinica  ћирилица
12/01/2022 |  07:14 ⇒ 07:15 | Autor: RTRS

Zasnježeni kolovozi i poledica

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH na dionicama u višim predjelima i preko prevoja saobraćaj je usporen zbog zasnježenih kolovoza i poledice, a i u nižim krajevima kolovozi su pretežno mokri i klizavi, saopšteno je iz Republičkog auto-moto saveza.
Snijeg na ulici -
Snijeg na ulici

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se jednom trakom odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na regionalnom pravcima Bistrica-Podgrab i Ukrina - Gornja Vijaka.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Lapišnica-Ljubogošta zbog radova u tunelu "Čeljigovići", na dionici Lamovita-Ivanjska, te na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa /Žirovine/ - Vrhovi.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka -entitetska granica /Ugar/ zbog radova u tunelu "Ugar", na dionici magistralnog pravca Banjaluka - Stari Majdan dva, te na regionalnom putu Ugljevička Obrijež - Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica "Numera", kao i na dionici Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima Kotor Varoš - Banjaluka - auto-put - granični prelaz Gradiška, granični prelaz Deleuša - Gacko - Nevesinje -entitetska granica Velagić i granični prelaz Vardište - entitetska granica Novo Goražde - entitetska granica Ustikolina-Gacko.

U FBiH snježnih nanosa ima mjestimično na putevima Priluka-Glamoč-Mlinište, Kazanci - Bosansko Grahovo - Resanovci, Ripač - Vrtoče - Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar.

U Hercegovini i u zapadnim krajevima skreće se pažnja vozačima na jak vjetar.

Zbog radova u tunelima Crnaja i Skela na pravcima Konjic-Јablanica i Јajce - Donji Vakuf tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja.

Usporen je saobraćaj i na pravcima: Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Јablanica-Mostar /Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-Ljubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Zbog loših uslova za vožnju u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić obustavljen je saobraćaj za šlepere i teretna vozila sa prikolicom.