latinica  ћирилица
12/01/2022 |  08:15 ⇒ 13:12 | Autor: RTRS

Јavor preuzeo dužnost gradonačelnika (VIDEO)

U Prijedoru je jutros izvršena primopredaja dužnosti između zamjenika gradonačelnika Prijedora Žarka Kovačevića i novoizabranog gradonačelnika Slobodana Јavora.
Primopredaja dužnosti - Foto: RTRS
Primopredaja dužnostiFoto: RTRS

Јavor je najavio da će se sutra sastati sa načelnicima odjeljenja da sagleda situaciju u opštini i stanje u odjeljenjima i budžetu kako bi se mogao planirati prvi kvartal.

On je naveo da će se zalagati da se odmah krene u rješavanje infrastrukturnih i drugih problema sugrađana, poručujući da grad ne smije stajati.

Јavor je izrazio želju da grad Prijedor bude grad svih građana.

- Moramo svi zajedno da se uključimo. Vrata opštine, kao i svih preduzeća i ustanova su širom otvorena. U prethodnom periodu grad se otuđio od sugrađana i tu lošu praksu mijenjamo. Pozivam i opoziciju da se uključi, da bude korektivni faktor, da svi zajedno donosimo najbolje odluke za naš grad i naše sugrađane, bez bilo kakvih podjela. Moramo svi zajedno se uključiti ako želimo gradu vratiti status drugog u Republici Srpskoj - rekao je Јavor.

Јavor je najavio da će svake posljednje subote u mjesecu biti organizovana kafa sa sugrađanima, kojoj će osim njega prisustvati i načelnici odjeljenja.

Kandidat SNSD-a Slobodan Јavor pobijedio je na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora, koji su održani 12. decembra prošle godine, osvojivši 13.658 glasova.

Drugi je bio Goran Predojević iz Koalicije "Za naš Prijedor - DNS, SDS i PDP.