latinica  ћирилица
12/01/2022 |  10:17 ⇒ 20:55 | Autor: RTRS

Održan Božićni prijem u kasarni Kozara (FOTO/VIDEO)

U kasarni Kozara u Banjaluci održan je Božićni prijem koji je organizovao zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić i Kancelarija pravoslavnog dušebrižništva Ministarstva odbrane.
Božićni prijem u kasarni Kozara - Foto: RTRS
Božićni prijem u kasarni KozaraFoto: RTRS

Prijemu je prethodila sveta arhijerejska liturgija u Crkvi Svetih novomučenika jasenovačkih u kasarni.

Foto: RTRS

Prijemu prisustvuje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović, direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, te brojne zvanice.

Dodik je čestitao Božić svim pripadnicima Oružanih snaga BiH iz srpskog naroda, izrazivši im zahvalnost za posvećenost i patriotizam u očuvanju tradicije vezane za Republiku Srpsku i Vojsku Republike Srpske.

- Zahvalan sam generalima i svim ljudima koji nas predstavljaju na jednoj izdržljivosti koja se dovodi do krajnjih granica - istakao je Dodik nakon prijema.

Dodik je rekao da su odnosi u Ministarstvu odbrane poremećeni od kada je ministar Sifet Podžić neovlašteno prekinuo zakazanu vojnu vježbu sa Srbijom.

- Smatramo da je to urađeno tendenciozno protiv srpskog naroda. U tom poglednu mislimo da se ti odnosi neće popraviti dok se te stvari ne dovedu u red - naglasio je Dodik.

Foto: RTRS

Okolić je, čestitajući praznike, rekao je da je ova godina u BiH teška po svakom pitanju.

- Ovo je vrijeme velikog praznika, vrijeme da jedni drugima oprostimo i da zajedno ponovo zbijemo redove i da radimo onako kako je najbolje za Republiku Srpsku i za naše društvo - rekao je Okolić.

Zvanice na prijemu dočekane su uz "Marš na Drinu".

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Foto: RTRS