latinica  ћирилица
12/01/2022 |  11:54 ⇒ 11:55 | Autor: SRNA

Svetosavska nagrada za 42 nastavnika i vaspitača

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradiće Svetosavskom nagradom za radnu/školsku 2020/2021. godinu 42 istaknuta nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača u Srpskoj za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika, odnosno djece u prethodnoj školskoj, odnosno radnoj godini.
Ministarstvo prosvjete i kulture - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kultureFoto: RTRS

Na osnovu pristiglih prijava na Јavni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade odabrano je sedam vaspitača iz predškolskih ustanova, 24 nastavnika razredne i predmetne nastave u osnovnim školama te 11 profesora srednjih škola u Srpskoj,saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, ovogodišnjim dobitnicima biće dodijeljena na svečanoj manifestaciji koja će biti upriličena 28. januara u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, navodi se u saopštenju.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za radnu 2020/2021. godinu su Nada Radoja iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, Nada Božić iz Dječijeg vrtića "Čika Јova Zmaj" Bijeljina, Aleksandra Vujmilović iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, Valentina Milačić iz Јavne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece "Lepa Radić" Gradiška.

Dobitnici ove nagrade u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja su i Dražana Stupar iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Princeza Katarina Karađorđević" Laktaši, Milka Šiljegović iz Dječijeg vrtića "Radost" Prijedor i Vesna Malešević iz Dječijeg vrtića "Naša radost" Prnjavor.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja za školsku 2020/2021. godinu su Bojan DŽilit, profesor razredne nastave u OŠ "Srbija" Pale, Saša Davidović, nastavnik likovne kulture u OŠ "Sveti Sava" Foča, Mirjana Skočajić, profesor razredne nastave u OŠ "Sveti Sava" Bileća, Mirjana Albijanić, profesor engleskog jezika u OŠ "Petar Petrović Njegoš" Bileća.

Ovu nagradu dobili su i Ljubimko Katanić, nastavnik razredne nastave u OŠ "Kosta Todorović" Skelani, Srebrenica, Matija Menjić, nastavnik matematike u OŠ "Јovan Dučić" Šekovići, Stanka Tomić, profesor razredne nastave u OŠ "Meša Selimović" Јanja, Bijeljina, Slavko Nikolić, nastavnik muzičke kulture u OŠ "Aleksa Šantić" Ugljevik, Ljiljana Milanović, profesor razredne nastave u OŠ "Sutjeska" Modriča, Ljuba Miholjčić, profesor geografije u OŠ "Sutjeska" Modriča.

Među dobitnicima su i Svjetlana Antić, profesor razredne nastave u OŠ "Branko Ćopić" Banjaluka, Dragan Đurić, vjeroučitelj u OŠ "Branko Radičević" Banjaluka, Tatjana Horina, profesor razredne nastave u OŠ "Nikola Tesla" Prnjavor, Ljubica Moravac, nastavnik istorije i geografije u OŠ "Nikola Tesla" Prnjavor, Vesna Zekanović, nastavnik razredne nastave u OŠ "Petar Kočić" Prijedor, Draško Grbić, nastavnik informatike u OŠ "Petar Kočić" Prijedor, Dušica Ilić, profesor razredne nastave u OŠ "Vuk Karadžić" Banjaluka, Nevena Đukić, nastavnik istorije u OŠ "Dositej Obradović", Banjaluka.

Svetosavsku nagradu iz osnovnih škola dobili su i Milena Đorojević, profesor razredne nastave u OŠ "Sveti Sava" Novi Grad, Zdravka Radulović, nastavnik istorije i geografije u OŠ "Petar Mećava" Kostajnica, Mirjana Danilović, nastavnik fizike u OŠ "Petar Kočić" Mrkonjić Grad, Vesna Rokvić, nastavnik razredne nastave u OŠ "Branislav Nušić" Banjaluka, Vera Dostić, diplomirani učitelj u OŠ "Sveti Sava" Foča, Stojanka Radanović, profesor srpskog jezika u OŠ "Zmaj Јova Јovanović" Banjaluka.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja za školsku 2020/2021. godinu su Sanja Cvijić Vučković, nastavnik građevinske grupe predmeta u Građevinskoj školi Banjaluka, Јovanka Roćenović, profesor violine u Muzičkoj školi "Vlado Milošević" Banjaluka, Danijela Kozić, profesor matematike i informatike u Gimnaziji Gradiška, Radovan Marjanović, nastavnik elektrotehničke grupe predmeta u Tehničkoj školi Gradiška, Anđelko Starčević, nastavnik matematike u Srednjoškolskom centru "Јovan Cvijić" Modriča.

Dobitnici ove nagrade iz srednjeg obrazoavnja su i Tijana Paunović, nastavnik matematike u Ekonomskoj školi Doboj, Stana Petrović, profesor fizike u Tehničkoj školi "Mihajlo Pupin" Bijeljina, Aleksandra Radosavljević, diplomirani muzičar - pijanista u Muzičkoj školi "Stevan Stojanović Mokranjac" Bijeljina, Rade Majstorović, profesor matematike u SŠC "Milorad Vlačić" Vlasenica, Valentina Nikolić, profesor srpskog jezika i književnosti u SŠC "Srebrenica" Srebrenica, Milanka Mihajlović, nastavnik turističke grupe predmeta u SŠC "28. juni" Istočno Novo Sarajevo.