latinica  ћирилица
12/01/2022 |  12:08 ⇒ 12:11 | Autor: SRNA

Vučić: Samo ujedinjeni možemo da razvijamo zemlju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Priboju da Srbi i Bošnjaci moraju da nauče djecu da dva naroda mogu i moraju da žive zajedno, jer samo ujedinjeni mogu da razvijaju zemlju i omoguće da ide naprijed.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić je u obraćanju građanima Priboja, nakon obilaska fabrika "Fleks akademi" i "Inmold", poručio da stvari koje su se dešavale prethodnih dana, tokom novogodišnjeg i božićnog slavlja, više ne smiju da se ponavljaju, ističući da država po pitanju očuvanja mira neće imati milosti.

- Molim vas da sve bude mirno i da prekinemo sa incidentima. Dajte da to lepom rečju rešavamo, da razumete da moramo da živimo zajedno. Bošnjaci će reći da je ovo prazna priča i bajka. Ne, to nije bajka, to je stvarna priča, jer je ovo zemlja svakog Bošnjaka jednako kao što je i moja. I to stvarno mislim - rekao je Vučić.

On je naveo da se podrazumijeva da kao Srbin i predsjednik Srbije voli Srbe, ali da ne može da zamisli Priboj bez Bošnjaka koji imaju jednaka prava kao i Srbi.

- Za nas je Priboj ispit jesmo li ljudi ili nismo. Ne sme da nam se događa da nam deca pevaju da neko puca u džamije. Ne smemo to da radimo. Poštujemo svoju crkvu, volimo naše ikone, ali tako moramo da poštujemo i naše komšije muslimane i da odemo na Bajram kao što ih pozivamo na Božić i Vaksrs - rekao je Vučić.

On je pozvao Srbe i Bošnjake da pokušaju da razumiju jedni druge i da oproste drugome ono što su sebi već oprostili.

- Suviše smo mala zemlja da bismo imali pravo na bilo kave sukobe - poručio je Vučić, dodajući da će policajci koji su pjevali o Sjenici kao "novoj Srebrenici" dobiti premještaj iz Priboja i da tužilac već radi svoj posao.

Vučić je naveo da je država uložila velika sredstva u Priboj, od čega je samo u puteve investirano oko osam miliona evra, te najavio da će biti obezbjeđeno još 15 miliona evra za dom zdravlja, bolnicu, gimnaziju i sve drugo.

Poslije obraćanja građanima Priboja, Vučić je otišao na sastanak sa predstavnicima političkih partija, obje vjerske zajednice i privrednicima.