latinica  ћирилица
12/01/2022 |  13:27 | Autor: SRNA

Gerovac: Policija Srbije uradila sve što je u njenoj moći

Policija Srbije uradila je apsolutno sve što je bilo u njenoj moći da se pronađe Splićanin Matej Periš koji je nestao u Beogradu i za kojim potraga traje već 12 dana, rekao je danas načelnik Uprave kriminalističke policije hrvatskog MUP-a Antonio Gerovac.
Potraga za Matejom Perišem (Foto: Printscreen/MUP Hrvatske, Stefan Stojanović) -
Potraga za Matejom Perišem (Foto: Printscreen/MUP Hrvatske, Stefan Stojanović)

On je rekao na konferenciji za novinare po povratku iz Beograda da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin pružio hrvatskim policijskim zvaničnicima uvid u sve dokumente i objasnio im cjelokupan tok istrage, za koju kaže da je urađena na najbolji mogući način.

- Sa svim što je do sada prikupljeno, nestanak Mateja ne ukazuje na to da je to posljedica bilo kakve nasilne radnje - rekao je Gerovac, dodajući da se i dalje svi nadaju da će mladić iz Splita, koji je nestao u Beogradu u noći sa 30. na 31. decembar, biti pronađen živ.

On kaže da je policija Srbije napravila odličan posao u praćenju Periša.

- Svaki dio i svaka sekvenca njegovog kretanja je pokrivena do vode, to su sati i sati materijala. Mnogi snimci se još uvijek izoštravaju i pregledaju - rekao je Gerovac i dodao da je sastanku sa Vulinom i drugim policijskim zvaničnicima prisustvovao i Matejev otac Nenad.

On je najavio da će se srpska i hrvatska policija sada fokusirati na Matejeve prijatelje, u sklopu razjašnjavanja okolnosti o tome šta se dogodilo u beogradskom klubu "Gotik".

- Oni sa kojima je sarađivala hrvatska policija su najveći profesionalci koje Srbija i Policijska uprava Beograd imaju. Sva raspoloživa tehnika uključena je u potragu za Matejem, i dalje se pretražuje rijeka, alarmirali su sve okolne zemlje. Apsolutno su sve uradili - istakao je Gerovac.

Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra kada je istrčao iz beogradskog kluba "Gotik" i od tada mu se gubi svaki trag.