latinica  ћирилица
12/01/2022 |  13:59 | Autor: SRNA

Majkić: Ko bez objektivnog razloga ne prisustvuje proslavi šalje lošu poruku

Srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je da poslanici koji bez objektivnog razloga ne prisustvuju proslavi Dana Republike Srpske šalju lošu poruku, što birači treba da sankcinišu na narednim izborima.
Dušanka Majkić - Foto: RTRS
Dušanka MajkićFoto: RTRS

- To se ne može ničim objasniti i zato mislim da narod treba o tome da sudi - rekla je Majkićeva za Srnu, komentarišući nedolazak narodnog poslanika Nebojše Vukanovića na proslavu Dana Republike Srpske iako je, prema sopstvenom priznanju, bio pozvan.

Prema njenim riječima, ako izabranici naroda nisu u stanju da dođu na proslavu Dana Republike i pruže podršku tom danu za koji se, kako kaže, još moramo boriti, onda je to poruka narodu da sljedeći put kad bude birao mnogo bolje pamti šta se dešavalo u prethodnom mandatu kako ne bi pogriješio prilikom izbora.

- Јoš ostaje mnogo poslova na utvrđivanju temelja Republike Srpske i zato tužno zvuči izjava predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da ne treba proslavama iritirati - istakla je Majkićeva.

Ona pita koga to Republika Srpska može iritirati proslavama - one koji su joj naklonjeni ili one koji su svom svojom snagom protiv toga da Srpska slavi i obilježava svoj dan rođenja.

- Mislim da su svi pokazali svoje pravo lice i nadam se da će u vremenu koje dolazi birači pamtiti i bolje birati na sljedećim izborima - zaključila je Majkićeva.