latinica  ћирилица
12/01/2022 |  14:06 ⇒ 14:07 | Autor: SRNA

Tamindžija: Vukanovića ne interesuje Srpska, već lična korist i promocija

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija izjavio je Srni da to što se narodni poslanik Nebojša Vukanović nije pojavio na proslavi Dana Republike Srpske, a bio je pozvan, govori o tome da njega ne interesuju Srpska i njeni građani, već njegova lična korist i promocija.
Ilija Tamindžija (Foto: banjaluka.net) -
Ilija Tamindžija (Foto: banjaluka.net)

On kaže da to pokazuje da Vukanović nema svoje mišljenje ili da ga kreira prema svojim nalogodavcima, odnosno da prenosi stavove svojih mentora.

Komentarišući Vukanovićevu izjavu da je bio pozvan na proslavu Dana Republike Srpske, ali da nije želio doći, Tamindžija je rekao da od Vukanovića ništa ne čudi, te da on nikada ne reaguje kada je riječ o interesu Republike Srpske.

- Da li ste čuli od Vukanovića neku njegovu reakciju kada je Republika Srpska u ekonomskom smislu ugrožena? U posljednje vrijeme bile su izjave koje su direktno posljedica po građane Republike Srpske kada je riječ o blokadi projekta Buk Bijela ili HE Dabar - naveo je Tamindžija.

On smatra da Vukanović nije borac za građane, pravdu i red, nego suprotno od onoga kako se predstavlja.

Tamindžija ističe da proslava Dana Republike nije proslava nijedne političke partije, nego slava za sve građane Republike Srpske.

- To govori o njegovom /Vukanovićevom/ odnosu, da njega ne interesuju ni Republika Srpska, ni građani. Njega interesuje samo njegova lična korist, lična promocija i prezentacija onoga što od njega mentori traže, što je sve opet povezano sa ličnim ambicijama - rekao je Tamindžija.