latinica  ћирилица
12/01/2022 |  14:38 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Dodik: Napadaju Srpsku, a dešavanja u Bužimu prolaze nezapaženo (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da o nekorektnom odnosu prema Republici Srpskoj govori činjenica da su dešavanja u Bužimu prošla nezapaženo od onih koji napadaju Srpsku zbog Dana Republike.
Svečani defile - Foto: RTRS
Svečani defileFoto: RTRS

- S jedne strane je problem kada regularne policijske snage izađu na ulicu, gdje su, inače, svaki dan, a nije problem naoružavanje, novo formiranje "Zelenih beretki" i dešavanja u Bužimu… to ne izaziva nikakvu reakciju - istakao je Dodik.

On je rekao da je Republika Srpska navikla na to, da Srpska ima sigurno okruženje i da ima apsolutno povjerenje u Policiju Republike Srpske.

- Mi ćemo zaštiti svakog građanina bez obzira na vjeru i naciju - istakao je Dodik, osuđujući događaje u Bužimu.

Dodik je poručio i da 9. januar ostaje Dan Republike Srpske bez obzira na to kako se bilo ko odnosi prema tome, pa i Stejt department.

Komentarišući pozive Stejt departmenta da se istraži obilježavanje Dana Republike, Dodik je rekao da mu je nejasno na koji način to planiraju da urade, pitajući šta mogu da istraže i šta da urade.

- Da zatvore čitav jedan narod zato što obilježava Dan Republike 9. januara? - upitao je Dodik i dodao da je nezabilježen slučaj da je jedna institucija zabranila narodu da nešto obilježava i proslavlja.

- A ovdje se Ustavni sud, koji nigdje u svijetu ništa ne zabranjuje, nego samo kaže da nešto nije u skladu sa nečim, drznuo da nešto zabranjuje. Sve je nepravno, sve je izvan prava i izvan Ustava BiH, izvan činjenica - rekao je Dodik.