latinica  ћирилица
12/01/2022 |  17:25 | Autor: Agencije

Hamilton prijeti prekidom karijere

Bi-Bi-Si navodi da britanski vozač Luis Hamilton još nije odlučio da li će naredne sezone voziti u Formuli 1 i da je jako razočaran završetkom prošle sezone i da se taj osjećaj još nije promijenio.

Britanski javni servis tvrdi da je Hamilton izgubio povjerenje u FIA jer, kako smatra, oni su pogrešno koristili pravila za bezbjednosna vozila tokom trke, što je direktno uticalo na ishod finalnog okršaja Hamiltona i Verstapena u kojem je Holanđanin  osvojio svoju prvu šampionsku titulu.

Navodi se da je Hamilton čvrstog u odluci da neće sjesti u bolid sve dok FIA jasno ne objasni šta se dogodilo u posljednjem krugu velike nagrade Abu Dabija, kada ga je Verstapen prestigao i preuzeo prvo mjesto i osvojio titulu.

Bi-Bi-Si smatra da Hamilton trenutno ima punu podršku svih ljudi u Mercedesu i da će oni zajedno pokušati doći do "pravde", a ono što je možda i najvažniji dio teksta jeste navod da bi se ovaj višestruki svjetski šapion mogao povući iz Formule 1 ukoliko ne bude zadovoljan odgovorom, odnosno ne dobije jasno obrazloženje šta se desilo u posljednjoj trci.

Iz FIA su ranije istakli da će rezultate interne istrage završiti mnogo prije početka nove sezone u martu ove godine, a prva testiranja za novu sezonu zakazana su već krajem februara.

Hamilton je prošle godine potpisao ugovor sa Mercedesom do 2023. godine.