latinica  ћирилица
12/01/2022 |  17:42 | Autor: SRNA

Svetislav Pešić pretočio bogato trenersko iskustvo u knjigu

Selektor košarkaške reprezetacije Srbije Svetislav Pešić promovisao je danas knjigu "Moja igra - Moj put" u kojoj je pretočio svoje bogato trenersko iskustvo.
Promocija knjige Svetislava Pešića (Foto:glassrpske) -
Promocija knjige Svetislava Pešića (Foto:glassrpske)

Pešić je rekao da je duži vremenski period razmišljao o tome da iskustvo pretoči u riječi koje mogu da budu od pomoći i njegovim kolegama.

- Moj posao nije samo da treniram ekipu, da pobjeđujem, uvijek sam mislio da mi treneri imamo obavezu da znanje podjelimo sa kolegama. Odavno se u meni stvorila ideja da iskustvo, uspjehe, razočarenja pretočim u jednu knjigu - istakao je Pešić.

Knjiga selektora Srbije promovisana je uz prisustvo velikih košarkaških imena Dejana Bodiroge, Vlade Divca, Željka Obradovića, Dejana Radonjića, Dina Rađe, Božidara Maljkovića, Dejana Tomaševića, Nenada Krstića, Milana Gurovića, Predraga Danilovića i drugih.

O legendarnom treneru riječi hvale na promociji imao je Bodiroga koji se podsjetio saradnje sa Pešićem u Barseloni.

- Timskim radom i posvećenošću stigli smo do tri trofeja - naglasio je Bodiroga.

Putem video poruke na promociji se oglasio i španski košarkaški as Mark Gasol, koji je govorio o tome koliko je Pešić bio dragocjen za njegovu bogatu karijeru.

Јedan od gostiju na promociji bio je Marko Pešić, koji je otkrio da mu je dugo vremena trebalo da oca nagovori na ovaj korak.