latinica  ћирилица
12/01/2022 |  19:48 ⇒ 21:27 | Autor: RTRS

Oštre reakcije iz Srpske na Vukanovićev odnos prema Danu Republike (VIDEO)

Da li je izjavom da je bio pozvan na proslavu 9. januara, ali da nije želio ići, narodni poslanik Nebojša Vukanović pokazao da mu nije stalo ni do Republike Srpske ni do njenih građana? Potvrdan odgovor stiže iz političkih partija vladajuće koalicije u Narodnoj skupštini Srpske. Smatraju da se Vukanović plaši da bi mu prisustvo na svečanosti povodom Dana Republike smetalo za naredne izbore i iritiralo neke njegove glasače.
Nebojša Vukanović - Foto: RTRS
Nebojša VukanovićFoto: RTRS

Za narodnog poslanika Nebojšu Vukanovića prisustvo političkih lidera Repubulike Srpske na obilježavanju 9. januara je izvođenje predstave. Pozivnicu da učestvuje je dobio, ali u Banjaluci toga dana nije bio.

- Nisam želio ići u Banjaluku, iako sam bio pozvan - poručio je Nebojša Vukanović, za Aldžaziru.

Iz vladajuće koalicije u Narodnoj skupštini poručuju Vukanoviću, Dan Republike nije proslava nijedne političke partije, nego slava građana Srpske. U SNSD smatraju da je to priprema terena za oktobarske izbore.

Očekivati je da on sve više će to raditi na način kako i sad da je bio pozvan, a nije htio doći, da bi glasovima Bošnjaka bio izabran za srpskog člana Predsjedništva - rekao je Srđan Mazalica, poslanik Skupštine Srpske iz SNSD-a.

Za Narodnu partiju Srpske Vukanovićeve izjave su populističke. Pitaju da li on shvata značenje 9. januara. Kažu, da Vukanović treba da zna da Dan Republike nije predstava.

- Bez obzira na političke razlike nije trebalo da postoje boje politike - kađe Darko Banjac, predsjednik NPS-a.

I u Socijalističkoj partije osuđuju ovakve Vukanovićeve izjave. Sigurni su da on zna zašto to govori i šta se krije iza svega ovoga.

- Ovdje očigledno da su određeni ljudi iz opozicije preuzeli obaveze prema nekim centrima moći - poručuje Srđan Todorović.

U vladajućoj koliciji smatraju da Vukanović u Banjaluku nije došao 9. januara jer nije vidio priliku za ličnu promociju. Takođe, podsjećaju da je predsjednik SDS-a Mirko Šarović u čijem poslaničkom klubu sjedi Vukanović rekao da proslavom Dana Republike ne treba iritirati.