latinica  ћирилица
12/01/2022 |  21:30 ⇒ 13/01/2022 | 08:55 | Autor: RTS

Vučić: Katastrofalni potezi stranaca; Srpskoj otimaju zemljište i uvode sankcije

Vlada Republike Srpske i Srbije ne moraju da se slažu po svakom pitanju, ali Srbima moramo da pomažemo, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za RTS.
Aleksandar Vučić (Foto:TANJUG/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vučić (Foto:TANJUG/ RADE PRELIC)

- Mi svoj posao radimo, i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Srpske Željka Cvijanović, ali i svi opozicioni lideri su fer kada kažu da Srbija i Srpska nikada nisu bolje sarađivale. Ne moramo mi u svemu da se slažemo, naša obaveza je da im pomažemo. Imamo naše zakone i prirodne obaveze, ne narušavajući integritet BiH - naglasio je Vučić.

Predsjednik Srbije je naglasio da se ne slaže sa sankcijama koje su uvedene protiv Milorada Dodika.

- Svim međunarodnim predstavnicima sam u lice rekao da je to katastrofa. Kažete kriv je Dodik, a što ste im uzeli šumarstvo i poljoprivredno zemljište. Objasnite mi po kom kriterijumu. Da li je Dodik uveo armiju, pošto ste rekli da je to najveća prijetnja. Uveli ste sankcije, a otimate entitetu Republika Srpska stvari koje im po Dejtonskom mirovnom sporazumu pripadaju. Šta je smisao toga, pitam ih - istakao je Vučić.

Vučić je izjavio da "nikada neće reći ništa što bi moglo da naškodi Srpskoj, niti bilo kome u Srpskoj".moglo da naškodi.

- Nikome neću u Srpskoj da naštetim. Šta me briga šta od mene očekuje neko drugi? Ponašam se u skladu sa interesima Srbije. Naš posao je da očuvamo stabilnost u regionu, a ne da se dodvoravamo. Šta god da kažem, nikad nikome neće biti dovoljno dobro, ni u Sarajevu, Zagrebu, Prištini - poručio je Vučić.