latinica  ћирилица
13/01/2022 |  12:18 ⇒ 19:55 | Autor: SRNA

Broćeta: Pod uticajem hrvatskih lobija ruši se srpsko jedinstvo u Drvaru

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta izjavio je Srni da su pojedinci pod uticajem hrvatskih lobija zaduženi da ruše srpsko jedinstvo i unište podršku Srbije i Republike Srpske Drvaru.
Goran Broćeta - Foto: RTRS
Goran BroćetaFoto: RTRS

-Inicijativa za opoziv načelnika opštine Drvar Dušice Runić dešava se pod vođstvom interesnih grupa koje dolaze duboko iz sivih zona i pokušavaju da razbiju srpsko jedinstvo u Drvaru", rekao je Broćeta.

On je dodao da je žalosno što se to dešava u trenutku kada je Drvar u fazi napretka.

- U potpunosti je konsolidovan budžet opštine Drvar i izvršena je konsolidacija preduzeća čiji je osnivač opština. Ovo je sve učinjeno zahvaljujući Runićevoj, koja je u potpunosti opravdala povjerenje koje su joj građani dali na izborima - naveo je Broćeta.

On je istakao da očekuje da na referendumu Drvarčani ponovo pruže podršku Runićevoj, koja vodi Drvar u ljepšu budućnost.

- S druge strane, postoje ljudi koji su direktno pod uticajem hrvatskih lobija koji su zaduženi da ruše srpsko jedinstvo i da unište ogromnu podršku Republike Srpske i Srbije Drvaru - ukazao je Broćeta.

On je napomenuo da je podrška Srbije i Srpske opštini Drvar ostvarena upravo zahvaljujući zalaganju Runićeve.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić opozvana je juče sa te funkcije na sjednici Opštinskog vijeća.

Od ukupno 17 odbornika, za opoziv Runićeve glasalo je devet, i to iz političkih stranaka SP, DNS, SNS FBiH, HDZ 1990 i Klub nezavisnih odbornika.