latinica  ћирилица
13/01/2022 |  12:29 ⇒ 12:30 | Autor: SRNA

Banjaluka: Svečani ručak za korisnike javne kuhinje

Predstavnici preduzeća Pošte Srpske organizovali su danas svečani ručak za korisnike javne kuhinje Humanitarnog udruženja "Mozaik prijateljstva" u Banjaluci, povodom pravoslavne Nove godine.
Svečani ručak za korisnike javne kuhinje - Foto: RTRS
Svečani ručak za korisnike javne kuhinjeFoto: RTRS

Izvršni direktor za poštanske i šalterske poslove u okviru preduzeća Pošte Srpske Milenko Vučeta rekao je da je cilj ovih aktivnosti da se pruži podrška onima kojima je to najpotrebnije, ali i skrene pažnja građanima i institucijama da prate ovakve i slične pozitivne primjere.

- Ovo je naša tradicionalna aktivnost, koju organizujemo povodom obilježavanja pravoslavne Nove godine. U ovim teškim vremenima neophodno je da razmišljamo i o osjetljivim kategorijama, naročito u vrijeme praznika - rekao je Vučeta novinarima.

Predsjednik Humanitarnog udruženja "Mozaik prijateljstva" Miroslav Subašić zahvalio je predstavnicima preduzeća Pošte Srpske što su omogućili da se za korisnike javne kuhinje organizuje ručak i za srpsku Novu godinu, koji željno iščekuju.

- Priredili smo bogat ručak na kojem će biti između 300 i 500 naših korisnika, a pripremili smo i male poklone, kao i muziku uživo, kako bismo i najugroženijim kategorijama omogućili da osjete prazničnu atmosferu - rekao je Subašić.

On je napomenuo da društvo svaki dan, a posebno u vrijeme praznika, treba da vodi računa o ljudima koji nemaju od čega da žive.

- Mnogo je i onih koji možda i imaju kod kuće šta da pojedu, ali nemaju sa kim da budu. Sve njih danas ćemo ugostiti i srećan sam zbog toga- rekao je Subašić.