latinica  ћирилица
13/01/2022 |  13:10 ⇒ 14:36 | Autor: SRNA

Samanta Pauer naredne sedmice u BiH

Administrator Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ Samanta Pauer boraviće od 19. do 21. januara u posjeti BiH kako bi istakla čvrsto opredjeljenje SAD za promociju pomirenja, najavljeno je iz Ambasade SAD u BiH.

Tokom posjete Pauerova će se sastati sa lokalnim partnerima USAID-a iz nevladinog sektora u oba entiteta i svih etničkih grupa.

U planu je da Pauerova ima sastanke sa zvaničnicima u vlasti, predstavnicima civilnog društva i mladim aktivistima, novinarima koji se bave istraživačkim novinarstvom, borcima za zaštitu životne sredine, privrednicima koji se nalaze na čelu malih preduzeća, te preživjelima iz rata u BiH.

Pauerova će tokom posjete još jednom istaći opredjeljenje SAD za partnerstvo sa građanima BiH dok nastoje izgraditi demokratsku i prosperitetnu budućnost u stabilnoj, funkcionalnoj BiH koju čine dva entiteta, tri konstitutivna naroda i svi ostali građani, navedeno je u saopštenju.

- Svojim angažmanom istaći će čvrsto opredjeljenje SAD za promociju pomirenja, borbu protiv korupcije, podršku građanskom aktivizmu, promociju demokratskih reformi i vladavine zakona, te stvaranje novih ekonomskih prilika za građane BiH - istaknuto je u saopštenju.

Iz američke Ambasade u BiH navode da će Pauerova tokom posjete naglasiti potrebu da svi akteri u BiH rade na jedinstvu i jačanju zajedničkih nastojanja da se za sve građane BiH izgradi bezbjedna i stabilna budućnost.