latinica  ћирилица
13/01/2022 |  14:48 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Јahorina: Svečano pušten u rad šestosjed "Trnovo" (VIDEO)

Danas je na Јahorini u rad svečano pušten šestosjed Trnovo.
Šestosjed "Trnovo" - Foto: SRNA
Šestosjed "Trnovo"Foto: SRNA

Kapacitet šestosjeda je 2.400 skijaša na sat, a dužina mu je 600 metara.

To je posljednja od 10 investicija na Јahorini koje su rađene u prošloj godini uz pomoć Vlade Republike Srpske.

Osim izgradnje šestosjeda "Trnovo", generalni direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić istakao je da je izgrađena i nova staza, novi dječiji poligon.

Od danas Јahorina je otvorena ka opštini Trnovo.

Ljevnaić je istakao da će ove godine raditi i na osvjetljavanju ove staze i da će biti spremna za noćno skijanje naredne sezone.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek rekao je da je prije dvije godine, kada se ušlo u ovaj projekat, opština Trnovo imala budžet od 900.000 maraka.

Olimpijski centar neće na ovome stati. Već počinju pripremni radovi za projekat gondole Pale – Јahorina.

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović zahvalio je svima koji su učestvovali u ovom investiranju na Јahorini, te istakao da se tek očekuju benefiti i od ovog otvaranja Јahorine ka Trnovu, stvaranju uslova za ljetni turizam.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić naglasio je da je Vlada Srpske u ovom investicionom ciklusu uložila više od 92 miliona maraka, a da je to ogroman zamajac za privedu ne samo Istočnog Sarajeva.

Zahvaljujući ovim ulaganjima opština Trnovo sada sigurno ima nove sigurne izvore finasiranja i može mnogo relaksiranije da ulazi u nove infrastrukturne projekte.