latinica  ћирилица
13/01/2022 |  16:44 ⇒ 16:45 | Autor: SRNA

Australijanaci bi radije deportovali premijera nego Đokovića

Јedna od anketa u Australiji pokazala je da bi više od 50 odsto Australijanaca prije deportovalo iz zemlje premijera Skota Morisona, nego najboljeg tenisera svijeta Novak Đoković.

U anketi portala "Double Bay Today" učestvovalo je 5.600 Australijanaca, a za deportaciju Morisona glasalo je 52 odsto ispitanika.

Јedan od ispitanika rekao je da, iako nije fan Đokovića, smatra da je način na koji se prema njemu odnosila federalna vlada sramotan za sve Australijance.

Novinari su pitali Morisona da prokomentariše rezultate ankete, ali je on to odbio. Premijer Australije bio je jedan od glavnih zagovornika Đokovićeve deportacije iz zemlje.

Đoković se nalazi pod istragom graničnih vlasti zbog proceduralnih grešaka prilikom dolaska u zemlju, odnosno nejasnoća u medicinskoj i putnoj dokumentaciji, iako je dobio takozvano medicinsko izuzeće da nastupi na prvom Grend slem turniru sezone.

Sud u Melburnu poništio je odluku Federalne vlade Australije o ukidanju vize i deportaciji Đokovića.

Međutim i nakon ove sudske odluke Đokovićev status u Australiji još nije potpuno jasan, a konačna odluka o tome je u rukama ministra za imigracije Aleksa Hoka, koji ima diskreciono pravo da mu ukine vizu i naloži da napusti zemlju.

Australijski mediji prenose da će Đokovićev advokatski tim uložiti žalbu i ponovo ići na sud ako ministar za imigraciju odluči da ga deportuje.

Danas je obavljen žrijeb za prvi Grend slem sezone i Đoković će na početku igrati protiv srpskog tenisera Miomira Kecmanovića. U Đokovićevoj polovini žrijeba su Aleksander Zverev i Rafael Nadal.

Najbolji svjetski teniser nastavio je sa pripremama za Australijan open i održao je novi trening na terenu "Rod Lejver arene".

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara, a u muškoj konkurenciji titulu bi trebalo da brani Đoković.