latinica  ћирилица
13/01/2022 |  19:41 ⇒ 20:18 | Autor: B92

Rukometaši Srbije startovali pobjedom

Muška rukometna reprezentacija Srbije na sjajan način otvorila je Evropsko prvenstvo, ubjedljivom pobjedom nad Ukrajinom rezultatom 31:23 (17:11).
Srbija - Ukrajina   (Foto:rs.sputniknews.com) -
Srbija - Ukrajina (Foto:rs.sputniknews.com)

Kompletno izdanje "orlova" u dvorani "Pik" u Segedinu s pravom može da raduje sve poklonike rukometa, jer je sve bilo na izuzetnom nivou na obje strane terena, navodi B92.

Pored svih problema sa zaraženim igračima, ovaj trijumf je važan jer se otvaraju vrata druge faze, a nju će izabranici Tonija Đirone pokušati da izbore kroz duele sa Hrvatskom u subotu i Francuskom u ponedjeljak.

Ove dvije selekcije se sastaju kasnije tokom večeri u "rukometnom klasiku".

Iako od početka 2022. godine srpski igrači nisu imali planiran broj zajedničkih treninga, uigranosti ne manjka, a može samo da hrabri kako će sve to izgledati kada se u stroj budu vratili braća Ilić, Abutović i ostali...

Ukrajina jeste bila autsajder, ali u kakvom god izdanju da je bila ove večeri, protiv razigrane Srbije nije imala nikakvu šansu.

Odbrana je bila granitna, a predvodio ju je mladi golman Milan Bomaštar, sa devet odbrana u prvom poluvremenu, da bi ga u drugom zamijenio Vladimir Cupara.

Sjajna su bila i krila, Šotić sa lijeve, odnosno, Đukić i Radivojević sa druge strane, ali najveće ohrabrenje donose bekovi i, prvenstveno, igra srednjaka Lazara Kukića.

Na poluvremenu je razlika iznosila šest golova (17:11), a u drugom dijelu je konstantno rasla i bilo je neminovno da će brzo postati dvocifrena.

To se i desilo sredinom drugog poluvremena, pogotovo kada je na gol stao Cupara.

Za igrača utakmice proglašen je Lazar Kukić.