latinica  ћирилица
14/01/2022 |  07:22 ⇒ 07:40 | Autor: RTS

Јokić se i sa pola snage poigravao sa Portlandom, Denver ubacio 140 poena (VIDEO)

Najbolji srpski košarkaš Nikola Јokić odigrao je još jednu odličnu partiju i predvodio Denver do laganog trijumfa nad Portlandom.
Denver nagets (foto: RJ Sangosti, The Denver Post) -
Denver nagets (foto: RJ Sangosti, The Denver Post)

Nagetsi su na svom parketu deklasirali trejlblejzerse 140:108 i brzo zaboravili poraz od Los Anđeles klipersa prije dvije noći.

Јokić je igrao maltene sa pola snage, na parketu je proveo manje od pola sata i za to vrijeme postigao 20 poena (8/10 iz igre, 1/2 trojke, 3/3 penali), uz osam skokova, sedam asistencija i dvije blokade.

Duel u Koloradu riješen je već u prvoj četvrtini, koju je Denver dobio 41:28 i od tog trenutka je bilo jasno da će se gosti veoma teško vratiti.

Nakon početnog opipavanja snaga, "grumenje" se odvojilo sredinom uvodnog kvartala na krilima Nikole Јokića i razlika je polako počela da raste.

Nije mnogo zapinjao momak iz Sombora, igrao je koliko mu je bilo dovoljno i od početka je razigravao saigrače. Šut ga je služio, imao je i jedno zakucavanje u kontri, ali je završnicu većine akcija prepuštao Vilu Bartonu i DŽefu Grinu.

Da je želio da forsira, vjerovatno bi i u ovoj utakmici završio sa tripl-dablom.

Denver je na odmor otišao sa +17, na startu treće četvrtine uvećao vođstvo i do 25 razlike, a potom i rutinski priveo susret kraju.

Pored nekadašnjeg igrača Mege, istakao se spomenuti Vil Barton sa 21 poenom, ali je zbog bola u vratu ranije završio utakmicu, dok se Grin zaustavio na 19.

Na drugoj strani, Trejlblejzersi nisu imali šanse bez Demijana Lilarda i Si DŽeja Mekoluma, pa je u njihovom odsustvu najbolji bio Ben Meklemor sa 18 poena.

Ekipa Majka Melouna je poslije ovog trijumfa ostala na šestoj poziciji na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 21-19.

Portland je četiri mjesta niže sa 16 pobjeda i 25 poraza.

Veče u NBA ligi obilježio je debakl Golden Stejta u derbiju sa Milvokijem, uz veoma lošu partiju srpskog reprezentativca Nemanje Bjelice.