latinica  ћирилица
14/01/2022 |  10:58 ⇒ 12:02 | Autor: RTRS

Novak Đoković pred australijskim sudom

Pratite direktan prenos saslušanja Novaka Đokovića u Australijskom sudu.
Suđenje Đokoviću (foto: youtube.com / Federal Circuit and Family Court of Australia) -
Suđenje Đokoviću (foto: youtube.com / Federal Circuit and Family Court of Australia)

Prenos gledajte ovdje:

Đokovićev advokat objasnio razloge žurbe i potvrdio da nije u pritvoru

Đokovićev advokat Nikolas Vud objasnio je zašto se njegovom klijentu toliko žuri.

- Svaki trenutak prije turnira koji počinje u ponedjeljak je dragocjen - rekao je Vud.

On je istakao da bi sudija Keli trebalo da zadrži postupak u Federalnom sudu u Melburnu, a ne da ga prebacuje na Savezni sud, jer bi se time uštedelo vrijeme.

Potvrdio je da njegov klijent nije vraćen u pritvor, kao i da će se naći pred sudom u subotu.

Vud je zatražio dozvolu od suda da Đoković u narednom periodu, do svjedočenja, boravi na istoj lokaciji kao i njegov pravni tim.

Sudija odložio momentalnu deportaciju Đokovića!

Sudija Entoni Keli je primjetio da su strane, kada je posljednji put vođen ovaj slučaj, uspjele da se dogovore da očuvaju status kvo, a isto bi moglo biti ponovo potrebno.

Keli je rekao da bi to moglo da uključi kratku privremenu zabranu do 16 časova u subotu, 15. januara, čime bi se spriječilo da Đoković bude deportovan.

Potencijalna deportacija je odložena do subote u 16.00, što je po srednjoevropskom vremenu 06.00.

Keli je napomenuo da je Novak Đoković pozvan da da izjavu u subotu.

-------------------

Sudija Keli je izneo niz zapažanja jer postoji briga o tome kako sud može da predoči činjenice kada nije podnijeta nijedna prvobitna prijava.

1. U hitnim okolnostima, ako je potrebno, stranka može podneti zahtjev prije formalnog procesa kojim se pokreće sudski spor.

2. Sud može biti spreman da prihvati obavezu strana da će što prije podnijeti i uručiti izjavu koja pokazuje materijalne dokumente.

Sudija Keli je potom izneo dokumente koji su mu dostavljeni: odluku ministra Hoka o ukidanju Đokovićeve vize, kao i podnesak Vlade. Postoji i dokument pod nazivom "ojsetljivo" koji sudija ne želi da pročita.

----------

Sudija je Entoni Keli, koji je vodio suđenje i prije nekoliko dana kada je poništena odluka da se Đokoviću poništi viza prvi put.

Podsjećamo, australijske vlasti ponovo su poništile vizu Novaku Đokoviću poslije odluke ministra za imigracije u Federalnoj vladi Aleksa Hoka.