latinica  ћирилица
14/01/2022 |  17:46 ⇒ 15/01/2022 | 10:02 | Autor: Večernje novosti

Vučić žestoko odgovorio Morisonu: Zašto se iživljavate nad Srbinom Novakom? (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će se Srbija boriti za Novaka Đokovića, kao i da srpskom narodu nikada nisu uspjeli da uzmu srce, ponos i dostojanstvo.
Aleksandar Vučić i Novak Đoković -
Aleksandar Vučić i Novak Đoković

Poštovani građani Srbije, suočili smo se sa mnogo problema i pritiscima u regionu i iz cijelog svijeta, ali ono što nama kao narodu nikada nisu uspjeli da oduzmu je naše srce, ponos i dostojanstvo, poručio je predsjednik Srbije.

- Ovo govorim zbog svega što se zbiva u Melburnu u Australiji i ne zato što me zanima dobijanje bilo kakvih političkih poena, jer nikada se nisam kitio tuđim perjem, ali napadi na Novaka Đokovića, državljanina Srbije, na Srbina, građanina ove zemlje iz nama nepoznatih razloga dostigli te razmjere, da je nemoguće za mene a da se ne oglasim i da ne kažem samo šta mislim, već i šta je naš odgovor Australiji. Vjerovatno ne bih ni riječ rekao da poslije ponovljene odluke australijskih vlasti da se ukine viza Novaku Đokoviću, da se nije oglasio premijer Australije Skot Morison koji je rekao da je zadovoljan i da pozdravlja odluku ukudanja vize najboljeg svjetskog tenisera, Srbina Novaka Đokovića - rekao je Vučić i dodao:

- Začuđen sam, prije svega, zbog činjenice da prvo takve odluke donose izvršni organi vlasti, a poslije pravovaljanih odluka sudskih organa vlasti. Nerijetko nam drže pridike o tome šta je vladavima prava. Možete li da zamislite kako bi to izgledalo kada bi u Srbiji neki ministar mogao da poništi odluke sudija. Јa bih stvari vratio na nešto još važnije. Ako ste htjeli Novkau da zabranite da po 10. put osvoji trofej u Melburnu, zašto ga niste vratili odmah, zašto mu niste rekli da nije moguće da uđe u vašu zemlju, zašto ga mlatretirate i iživljavate, ne samo nad njim već i nad njegovom porodicom, već nad cijelom nacijom, slobodarskom i ponositom. Јe li to potrebno da bi dobili neke izbore, je li vam to potrebno da bi se dodvorili svojoj javnosti? E, pa, pojavio se jedan preds,ednik iz jedne male zemlje koji to sve da kaže jednom velikom premijeru iz jedne velike zemlje. Znate zašto smijem? Јer govorim istinu i zato što i vi znate da vam govorim istinu. Mi ćemo se boriti za Novaka Đoković i to što ćete ga maltretirati dan, dva, pet, manje ili više neće promijeniti sud našeg naroda o narodu u Australiji kojeg izuzetno cijenimo, ali ni o Novaku Đokoviću.

Tu se predsjednik Srbije nije zaustavio:

- Vi možete pisate stotine i hiljade tekstova najgorih mogućih o njemu, ali on će ostati najbolji teniser svih vremena i uvijek će biti u našim srcima. A vi koji mislite da maltretiranjem i iživljavanjem nešto postižete nikada nećete prići ne Novaku Đokoviću, nego bilo kojem običnom čovjeku i vašeg i našeg ponositog naroda. Srbija će biti uz Novaka i Srbija će umjeti da vam odgovori mnogo ljepše se ponašajući nego što se vi ponašali prema Novaku Đokoviću. Poštujući sve ono što znači adektvatno predstavljanje jedne zemlje. Živela Srbija! Novače, mi smo uz tebe!

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)