latinica  ћирилица
14/01/2022 |  18:01 ⇒ 18:01 | Autor: sputniknews.com

Đoković imao validan dokument

Doktor Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo, rekao je da je najbolji svjetski teniser Novak Đoković imao validan dokument o pozitivnom testu na virus korona, i odbacio je spekulacije da se radi o nekoj vrsti prevare, na šta je aludirao novinar Si-en-ena.

- Uz mogućnost da budem krivično gonjen od strane Novaka Đokovića, jer po zakonima Republike Srbije, medicinska dokumentacija je njegovo lično vlasništvo. Vezano za ovo vaše što se pojavilo u medijima, nakon objavljivanja medicinske dokumentacije na društvenim mrežama ili gdje već, mi smo analizirali dokument i on je asolutno validan i ta priča je apsolutno jasna - Đoković je imao validan dokument koju izdaje zvanična institucija Srbije da je pozitivan na virus korona. Dokument je apsolutno ispravan i tačan i izdat je od strane nadležne institucije Srbije - naglasio je Gojković na konferenciji za medije nakon sjednice Kriznog štaba Srbije.

Gojković je zatim upitan da otkrije kada je Đokoviću poslat dokument o pozitivnom testu, pošto je srpski teniser rekao da ga nije vidio na vrijeme i da je zbog toga 17. decembra, dan nakon što se testirao, išao u Teniski savez Srbije da uruči nagrade.

- To ćete da pitate Novaka Đokovića, a ne mene. Kada je otvorio mejl, ja ne znam. Samo mogu da kažem da je dokument koji ima - validan. I mogu da kažem da je dokument proslijeđen tog dana u kasnim večernjim satima. Šta je on radio poslije toga, to više ne mogu da komentarišem. To je pitanje za njega i rad državnih organa - rekao je Gojković.