latinica  ћирилица
14/01/2022 |  20:18 ⇒ 15/01/2022 | 10:03 | Autor: RTRS

Đoković pred sudom brani pravo da odbrani trofej na terenu (VIDEO)

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, saslušan je od strane imigracionih čelnika, a zatim će slučaj biti prebačen Saveznom sudu kada će uslediti novi proces.

Saslušanje Đokovića pred Saveznim sudom (VIDEO)

Završeno saslušanje

Novak Đoković je obavio razgovor sa imigracionim vlastima, poslije čega je prebačen u pritvor, gdje će sačekati saslušanje pred Sudom. 

Saslušanje će biti održano oko 00.15 časova po srednjeevropskom vremenu. 

Ministar Hok: Đoković rizik za Australiju

- Aleks Hok je priznao da je Đoković nevakcinisan ušao u zemlju uz važeći medicinski izuzetak i da predstavlja mali rizik da širi virus, obzirom da je nedavno preležao virus korona -  prenosi australijski Ejdž.

Kako se navodi, razlog za eventualnu deportaciju srpskog tenisera je to što bi "tokom dvije nedjelje mogao da poremeti poredak u državi, jer bi prisustvo osobe koja nije vakcinisana i ne prati kovid protokole, uticalo na negativno raspoloženje prema obaveznoj vakciniaciji".

- Advokat Blažo Nedić naglasio je da će Novak na saslušanju u zgradi Saveznog suda pred imigracionim vlastima sam izneti svoj slučaj, dok će uz njega biti i njegov pravni tim, koji nema pravo da se oglašava tokom ovog dijela procesa.

- Počelo je saslušanje Novaka Đokovića prenose australijski mediji.

-  Danas je odlučeno da slučaj bude podignut na viši nivo, te je sa suda države Viktorija slučaj prebačen na Federalni sud.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

- U 22 časa po srednjoevropskom vremenu (08.00 po lokalnom) u kancelariji njegovih advokata saslušava ga imigraciona služba Australije. Od tog trenutka teče mu i imigracioni pritvor koji obezbjeđuju dva granična policajca koja će biti u kancelariji.

- Predviđeno je da Novak Đoković bude saslušan i pred Federalnim sudom u noći između petka i subote po našem vremenu (00.15) odnosno u subotu od 10.15 po lokalnom. Vođenje postupka povereno je sudiji DŽonu O'Kalahanu.

- Predviđeno je da u kancelariji advokata bude do 04.00 po srednjeevropskom, odnosno 14 časova po lokalnom vremenu, posle čega imigracioni pritvor nastavlja na za sada nepoznatoj lokaciji.

Pregled današnjih dešavanja iz Australije o slučaju Novaka Đokovića