latinica  ћирилица
15/01/2022 |  08:29 | Autor: RTRS

Vozači oprez zbog poledice

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se saobraća nesmetano, zbog niske temperature vozačima se skreće pažnja na poledicu, posebno u višim predjelima, preko prevoja, mostova i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Snijeg - Foto: RTRS
SnijegFoto: RTRS

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se jednom trakom odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na regionalnom pravcima Bistrica - Podgrab i Ukrina - Gornja Vijaka.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Lapišnica-Ljubogošta zbog radova u tunelu "Čeljigovići" i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/ zbog radova u tunelu "Ugar".

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog pravca Banjaluka - Stari Majdan dva, te na regionalnom putu Ugljevička Obrijež - Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica "Numera", kao i na dionici Šipovo - entitetska granica /Novo Selo/.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu, dionica Banjaluka-Stari Majdan 2, zbog radova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu granični prelaz Vardište - entitetska granica Novo Goražde - entitetska granica Ustikolina - Gacko, na dionici entitetska granica Stanić Rijeka - entitetska granica Karuše, te na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka - auto-put - Banjaluka - Sim Impeks.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu dionica Klašnice 2 - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na magistralnom putu na dionici Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U FBiH zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima. Učestali su odroni na brojnim dionicama.

Na magistralnom putu Livno-Šuica vozači se upozoravaju na izlazak divljih konja na kolovoz.

Zbog radova u tunelima "Crnaja" i "Skela" na pravcima Konjic-Јablanica i Јajce - Donji Vakuf tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja.

Usporeno, zbog radova, saobraća i na putnim pravcima: Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Јablanica-Mostar /Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića/, Grude-Ljubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.