latinica  ћирилица
15/01/2022 |  12:50 ⇒ 19:42 | Autor: SRNA

Dodik: Dezinformacije političkog simultanta Šarovića

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je politički simultant Mirko Šarović koji godinama simulira političku pismenost i znanje, komentarišući sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, po ko zna koji put pokazao svoju političku nepismenost, ali i da ima više razumjevanja za političko Sarajevo i Alijinog sina nego za Republiku Srpsku i Srbiju koju čine jedan narod.
Milorad Dodik (Foto: Sputnjik) -
Milorad Dodik (Foto: Sputnjik)

- Pred Vučića juče nije bio stavljen nikakav moj zahtjev ni molba da on rješava krizu u BiH, kako to Šarović dezinformiše javnost, već je riječ o međusobnom informisanju i konsultacijama - rekao je za Srnu Dodik, reagujući na jučerašnju izjavu Šarovića, koja je uslijedila poslije sastanka srpskog člana Predsjedništva BiH sa Vučićem u Beogradu.

Dodik je istakao da dezinformisanje javnosti i izdajništvo Šarovića koje je davno prepoznato u našem narodu, neće moći da prođe uprkos njegovim mentorima izvan Republike Srpske i prijateljima iz federalnog Sarajeva koji bi zajedno sa njim da prekrajaju i razgrađuju Republiku Srpsku.

- Sa napola izvađenim političkim zubima te optužbe bez pokrića na račun Republike Srpske i Srbije, čiji su se predstavnici sastali juče u Beogradu, pošto smo jedan narod, više podsjećaju na bapske priče nego na pamet i mudrost moćnih političara - naglasio je Dodik.

On je dodao da Šarović gotovo svakodnevno, pa tako i juče nakon sastanka sa Vučićem, svojim izjavama bi da urušava samopouzdanje i slobodarskih duh Republike Srpske, ali i Srbije kao bratske zemlje.

- Kad se već bavi politikom morao bi znati da bi bilo kakav atak na Republiku Srpsku bio fatalan po sve Srbe. Pri riječi atak mislim i na atak mentalnog i moralnog političkog šljama kome nažalost pripada i Šarović, a čije izdajništvo predstavlja opasnost za Republiku Srpsku i za njenu budućnost - rekao je Dodik.

On je dodao da je Šarović jedini političar iz Republike Srpske koji po uzoru na Bakira Izetbegovića i sarajevsku političku čaršiju, zagađuje javni diskurs pominjanjem rata, pri čemu tobože poziva na odgovornost.

- To je krajnje licemjerno, podmuklo i ljigavo. Kao što je ljigava i svjesno plasirana njegova laž o prodaji "Elektroprivrede Republike Srpske" u momentu kada su se Bakir Izetbegović i Andrej Plenković, dogovorili o pokušaju zaustavljanja projekta "Gornji horizonti". Šarović dobro zna da nema nikakve privatizacije `Elektroprivrede Republike Srpske` već da je riječ o njenom restruktuiranju da bi efikasnije funkcionisala - naglasio je Dodik.

On je rekao da je opštepoznato da je upravo u vrijeme kada je on bio predsjednik Republike Srpske 20 odsto ovog preduzeća postalo privatno.

- Očigledno da je Šarović, sa svim svojim izjavama, poput one jučerašnje, pokazao da nije autentični srpski predstavnik dok nerazumije poruke sa jučerašnjeg sastanka mene i Vučića. Izgleda da Šarovića jedino dobro razumije njegov politički pajtoc Bakir Izetbegović - zaključio je Dodik.