latinica  ћирилица
16/01/2022 |  11:35 ⇒ 13:40 | Autor: TANЈUG

Brnabić: Skandalozna odluka suda u Australiji i brutalne laži o vakcinaciji u Srbiji

Odluka o protjerivanju Novaka Đokovića je skandalozna i pokazala je kako u nekim drugim zemljama funkcioniše, odnosno ne funkcioniše vladavina prava, izjavila je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC) -
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC)

Brnabić je, povodom odluke Federalnog suda Australije o Novaku Đokoviću, rekla da joj je "nevjerovatno da imamo dvije potpuno oprečne odluke suda u roku od samo nekoliko dana i 11 dana fizičkog i psihičkog maltretiranja".

- Kao predsjednica Vlade Srbije nisam srećna, ali ne treba biti ni previše emotivan. Јedva čekam da vidim Novaka Đokovića u svojoj zemlji, u Srbiji i da nekako zajedno prođemo sve ovo i da mu pružimo podršku u ovim teškim trenucima -rekla je Brnabić poslije glasanja na referendumu za izmenu Ustava Srbije.

Istakla je da su se u Australiji od predstavnika tamošnjih vlasti čule nevjerovatno brutalne laži o vakcinaciji u Srbiji.

- Otvorene laži u Australiji od strane predstavnika države, koji kaže da je vakcinacija u Srbiji ispod 50 odsto. Mi imamo u ovom trenutku 58 odsto potpuno vakcinisanih, a 37 odsto vakcinisanih trećom buster dozom, što je mnogo bolje nego u mnogim zemljama EU, uključujući Hrvatsku, Estoniju, Rumuniju, Bugarsku i još neke zemlje - navela je premijerka Srbije.

Naglasila je da se nada da zahvaljujući glasanju na referendumu o promjeni Ustava takva protjerivanja ljudi nikad neće biti moguća u Srbiji.

- Da to u Srbiji, kad nekome date vizu, znači da ta osoba može da uđe u vašu zemlju, a ne da proputuje pola svijeta da bi je onda samo izbacili - istakla je Brnabić.