latinica  ћирилица
16/01/2022 |  13:26 ⇒ 20:57 | Autor: SRNA

Služen pomen Aleksandru Masleši (VIDEO)

U Trebinju je danas služen pomen najmlađem poginulom borcu Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske Aleksandru Masleši čime je obilježeno 27 godina od njegove smrti.
Trebinje - pomen Aleksandru Masleši - Foto: SRNA
Trebinje - pomen Aleksandru MaslešiFoto: SRNA

Pomen je kod spomen-obilježja služio jerej Milan Stanjević, a prisustvovali su saborci Aleksandra Masleše, rodbina i građani Trebinja.

Njegov saborac iz Bobanske čete Dragan Ristić Beli rekao je da je Aleksandar Masleša primjer čestitog, mladog čovjeka koji je ostavio školu i krenuo u rat.

- Poslije ovoliko godina, nama koji smo ga dobro poznavali ostaje velika žal za njim, ali smo i ponosni jer je on jedan od najmlađih boraca u Republici Srpskoj, koji je dao svoj život za ovu zemlju - rekao je Ristić.

Predsjednik Boračke organizacije grada Trebinja Dejan Bodiroga istakao je da je Aleksandar najmlađi poginuli borac Trebinjske brigade i jedan od najmlađih poginulih boraca Republike Srpske.

- Možda sam simbol ovoga spomenika koji je u tami i ta jedna svijetla tačka na kojoj je Aleksandrova bista dovoljno govori o svemu. Uvijek kada su teška vremena za naš narod biće svijetlih tačaka, neko sjeme koje će izroditi pobjedu i slobodu - dodao je Bodiroga.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković rekao je da se današnjim pomenom šalje poruka budućim generacijama da znaju koliko je ljudi, naročito mladih, dalo živote za Republiku Srpsku i kolika je žrtva podnesena.

- Moramo težiti ka tome da budemo složni i da gradimo jaku Republiku Srpsku u budućim vremenima, da se okupljamo i obilježavamo pomene na svim mjestima i prema svim ljudima koji su živote dali za našu državu, koji su zaslužili da ih se sjećamo i da gajimo posebnu emociju prema njima - rekao je Bošković.

Na spomenik Aleksandru Masleši cvijeće su danas položili članovi njegove porodice, predstavnici Grada, Gradske boračke organizacije te drugi pojedinci.

Aleksandar Masleša je preminuo 16. januara 1995. godine na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu od posljedica ranjavanja na Borcima kod Konjica.