latinica  ћирилица
16/01/2022 |  13:34 ⇒ 13:35 | Autor: RTS

Olimpijski komitet Srbije: Ponosni smo na Novaka

Olimpijski komitet Srbije sa velikim razočarenjem primio je odluku o deportaciji Novaka Đokovića iz Australije, kao i oduzimanje mogućnosti da potvrdi zvanje najvećeg tenisera svijeta svih vremena na sportskom terenu.
Olimpijski komitet Srbije (foto:atastars.rs) -
Olimpijski komitet Srbije (foto:atastars.rs)

- Sport se globalno konstantno bori da ostane nezavisan od politike i spoljašnjih uticaja, jer jedino u takvim okolnostima uvijek pobjeđuje najbolji. Očigledno je da ovoga puta to nije bio slučaj i da je Novaku na nesportski način oduzeto pravo da se nadmeće za desetu titulu na otvorenom prvenstvu Australije - navodi se u saopštenju.

Iz Olimpijskog komiteta Srbije poručuju da su "ponosni na Novaka Đokovića i na način na koji se nosio sa ovim izuzetno teškim i neprijatnim okolnostima".

- Dostojanstveno, šampionski. I zato, uprkos ovoj skandaloznoj odluci, smatramo da je Novak opet izašao kao pobjednik. Bez obzira na to što je sigurno osjetio veliku podršku svojih sunarodnika i dobrog dijela svjetske javnosti, samo on zna koliko mu je prethodnih dana bilo teško, a on je i u takvim okolnostima pokazao sve manire najvećeg šampiona - saopštio je Olimpijski komitet Srbije.