latinica  ћирилица
16/01/2022 |  14:55 ⇒ 18:53 | Autor: RTRS

Teniski savez Srpske razočaran odlukom australijskih vlasti

Teniski savez Republike Srpske saopštio je da je deportacija Novaka Đokovića iz Australije najveći poraz koji je sport ikada doživio, a da se najbolji teniser svijeta svojim držanjem i ponašanjem na terenu i izvan terena još jednom ponio kao pobjednik.
Draško Milinović i Novak Đoković - Foto: RTRS
Draško Milinović i Novak ĐokovićFoto: RTRS

- Razočarani smo odlukom australijskih vlasti da deportuju Novaka Đokovića iz zemlje i ne dozvole mu učešće na Grend slemu na kojem je ispisao istoriju. Dajemo punu podršku šampionu Đokoviću, najboljem svjetskom teniseru, njegovoj porodici i timu - ističe se u saopštenju Teniskog saveza Republike Srpske.

Iz Teniskog saveza poručuju da su razočarani činjenicom da je narušeno načelo prema kojem nije dozvoljeno uplitanje politike u sport, te zabrinuti zbog poruke koja je poslata iz Australije svim sportistima svijeta.

- Sve što se u prethodnih desetak dana dešavalo u Australiji nanijelo je ogromnu štetu sportu, a nesumnjivo je najviše izgubio sam turnir, jer je ostao bez najboljeg igrača u istoriji ovog sporta - navodi se u saopštenju.

Svim svojim potezima, skromnošću, odmjerenošću, humanošću, Novak je pokazao da je veliki čovjek i sportista i jedan od rijetkih koji je uvijek reagovao na sve ljudske nevolje, čak i u Australiji, svesrdno pomagao, napominje se u saopštenju.

- Zbog toga smo još više razočarani interpretacijom australijskih vlasti koje su u obrazloženju presude navele da je Novak "prijetnja za zdravlje" i da je odluka donesena u "javnom interesu" - ističu u Teniskom savezu Republike Srpske.

Navode da je Novak uvijek bio veliki džentlmen u tenisu i sportu te najbolji ambasador Srbije i srpskog naroda u cjelini.

- Svjesni smo da on i njegova porodica prolaze teške trenutke i apsolutno saosjećamo sa njima u ovom trenutku. Duboko vjerujemo da će Novak iz svega izaći jači - zaključuje se u saopštenju.

Novak Đoković otputovao je danas avionom iz Australije u Dubai, nakon što mu je australijski Federalni sud ukinuo vizu.