latinica  ћирилица
16/01/2022 |  17:17 | Autor: Agencije

Srđan Đoković demantovao navode: Prestanite sa lažnim citatima

Srđan Đoković, otac najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, demantovao je vijest koja se pojavila na društvenim mrežama poslije deportacije prvog reketa svijeta iz Australije.

Srđan Đoković se ovom prilikom oglasio saopštenjem i poručio je medijima, uz apel, da prestanu da ga lažno citiraju.

- Imam razumijevanja za ogromno interesovanje domaćih i svjetskih medija o mom sinu Novaku Đokoviću, ali moram da primijetim da se u sveopštoj histeriji, meni pripisuju riječi koje nisam nikada izgovorio. Tako se dogodilo i sa objavom jednog od Novakovih fanova, koji je napisao: "Završio je pokušaj atentata na najboljeg sportistu svijeta, 50 metaka Novaku u prsa - on nakon svega daje podršku mladom igraču od 17 godina, eto, to je Nole, čovjek, brat, vidimo se u Parizu".

- Želim da obavijestim javnost da to nisu moje riječi, da to nisam nikada izjavio, ni napisao. U posebno osjetljivim trenucima za Novaka i našu porodicu, apelujem na sve medije, naročito na one iz Srbije, da ne podliježu senzacionalističkom izvještavanju i da ne šire lažne vijesti, već da se u trenucima najvećeg iskušenja za našeg Noleta, pridržavaju isključivo profesionalnih i etičkih novinarskih standarda.

- I našoj i svjetskoj javnosti je poznato da sam otvoren za sve medije, ali da ne mogu da dozvolim da se moja korektna saradnja zloupotrebljava i da mi se pripisuju riječi koje nisu moje. Do sada nisam reagovao na često izvrtanje mojih izjava i njihovo netačno citiranje, ali obavještavam javnost da ću, ako se ovakav nekorektan odnos prema meni i mojoj porodici nastavi, biti prinuđen da potražim zaštitu na sudu. To nije moja prijetnja, već moj ljudski apel, kako bi se zaustavili senzacionalistički tekstovi o Novaku i porodici Đoković - poručio je Srđan Đoković.