latinica  ћирилица
16/01/2022 |  18:53 ⇒ 20:43 | Autor: TANЈUG

Svjetski mediji o deportaciji Đokovića

Odluka australijskih vlasti da ukinu vizu i potom deportuju Novaka Đokovića glavna je vijest u svim svjetskim medijima.

Australijski mediji uglavnom podržavaju odluku Federalnog suda, a neki idu tako daleko da su u obraćanju Đokoviću koristili psovke preko naslovne strane.

Španska Marka donosi analizu Matsa Vilandera koji kaže da se nalazi u stanju šoka i da odluka o deportaciji Đokovića može da promijeni istoriju tenisa.

Engleski Bi-Bi-Si donosi reakciju nekada prvog tenisera svijeta, Britanca Endija Mareja, koji je podržao Novaka, rekavši da ga veoma poštuje i da cijeni sve što je učinio za tenis.

Britanski javni servis bavi se i analizom narednih turnira na kojima će najbolji svjetski teniser moći da nastupi.

Agencija Rojters donosi izjave brojnih tenisera i teniserki, koji su u velikom broju podržali Đokovića.

Na stranu najboljeg svjetskog igrača stali su srpski teniseri u Melburnu, predvođeni Miomirom Kecmanovićem, potom Vasek Pospišil, Sergej Stahovski, Džon Izner, Aliz Korne.

Francuski L`ekip donosi tekst Žilijena Rebulea u kome autor konstatuje da je Đoković izgubio bitku.

- Najbolji igrač na planeti morao je da se pokloni svijetu kakav poznajemo. Izvanredan nivo tenisa koji proizvodi i legenda koju piše ne postavljaju ga ni iznad zakona ni iznad ljudi. Gotovo božanska aura i samopouzdanje, to je veličanstveno, sija. A ponekad je zasljepljujuće . kaže se u tekstu izvještača ovog lista iz Melburna.

Londonski Tajms konstatuje da je saga o Đokoviću konačno završena i bavi se analizom ko bi mogao da naslijedi devetostrukog šampiona u Melburnu.

Logično, najveće šanse se daju Danilu Medvedevu i Aleksandru Zverevu, koji igraju sjajno na tvrdoj podlozi.

Rafael Nadal nije jedan od kandidata za trofej, jer je u karijeri samo jednom bio šampion Australijan opena, daleke 2009. godine.