latinica  ћирилица
17/01/2022 |  07:00 ⇒ 07:47 | Autor: RTRS

Klizavi kolovozi zbog jakog mraza

Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače na klizave kolovoze na većini puteva zbog niske temperature vazduha i jakog mraza.
Snijeg, zima - Foto: SRNA
Snijeg, zimaFoto: SRNA

Poledica je izražena preko prevoja, na mostovima i prilazima tunelima, a u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog magle.

Povećana je opasnost od odrona, a vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Radovi se izvode na magistralnim putevima Banjaluka-Stari Majdan i u tunelima Čiljegovići na putu Lapšišnica-Ljubogošta i Ugar na dionici Crna Rijeka-granica Srpske i FBiH, a otežan je saobraćaj zbog odrona na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, kao i na putu Bistrica-Podgrab odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog radova na regionalnim putevima Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo u rejonu Gornje Čađavice i Šipovo-Novo Selo na granici sa FBiH. Јednom trakom zbog klizišta prolazi se regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Dionicama kojima se kreće prevoz vangabaritnog tereta voziti opreznije i poštovati uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.

U FBiH se zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Јablanica tokom saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časova saobraćaj obustavlja. Isti režim u odvijanju saobraćaja je i na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Јablanica-Mostar /Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića/, Grude-Ljubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja.