latinica  ћирилица
17/01/2022 |  09:31 ⇒ 11:30 | Autor: RTRS

Rukometaši Srbije večeras protiv Francuske

Rukometaši Srbije večeras od 20 časova i 30 minuta igraju odlučujuću utakmicu na Evropskom prvenstvu za plasman u drugu fazu takmičenja. Protivnik je aktuelni olimpijski pobjednik Francuska.

"Orlovi" su nakon poraza od Hrvatske sebi otežali put do druge faze Evropskog prvenstva.

Da bi prošli dalje potrebna im je pobjeda protiv aktuelnog olimpijskog šampiona Francuske.

Srpskim rukometašima potreban je trijumf sa najmanje dva gola razlike, ili sa jednim, ali u tom slučaju bi Srbija morala da postigne 26 golova ili više, uz to da Hrvatska opravda ulogu favorita protiv Ukrajine.

"Orlovi" su sa Francuskom prije godinu dana odigrali dvije odlične utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i sada, priželjkuju da se uspjeh ponovi.

- Ne smijemo zaboraviti da su okolnosti potpuno drugačije u odnosu na utakmice sa Francuskom prije godinu dana. Poslije toga su dobro igrali Svjetski šampionat i osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Ta ekipa igra sa velikim samopouzdanjem. U utakmici sa Hrvatskom su vodili sve vrijeme, u meču sa Ukrajinom su igrali odlično. Ulazimo u utakmicu sa Francuskom sa prvim porazom poslije dužeg vremena i bez mogućnosti koju smo imali prethodne godine – da pripremamo meč u punom sastavu i u punom trenažnom procesu - rekao je Toni Đerona, selektior reprezentacije Srbije.

Srbija do druge faze takmičenja može i ukoliko se dogodi senzacija i Ukrajina pobijedi Hrvatsku, u tom slučaju "Orlovi" dalje idu i sa porazom.