latinica  ћирилица
17/01/2022 |  10:07 | Autor: SRNA

Đoković će biti predložen za najveće priznanje grada Beograda

Najbolji srpski i svjetski teniser Novak Đoković biće predložen za najveće gradsko priznanje - nagradu grada Beograda u oblasti sporta, rekao je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je istakao da je Đoković najveći sportista Srbije svih vremena i trenutno najveći sportista planete i da je odavno zaslužio nagradu od svog grada.

Za odluku Australije da protjera Novaka, Vesić je rekao da je zasnovana na rasizmu i mržnji prema teniseru, te dodao da se ne bi tako ponašali da je Đoković iz neke veće zemlje.

- Već je pobednik. A ova odluka australijskih vlasti je politička. To je bedan pokušaj da se spreči 10. put osvoji Australian open. Osvojiće on druge grenslemove, a ovo će ostati sramota Australije - rekao je Vesić za TV Pink.

On je naglasio da se prema košarkašicama Australije koje 12. februara u Beogradu igraju, kao ni sa atletičarima te zemlje koji će u martu doći u Srbiju na svjetsko dvoransko prvenstvo, niko neće na sličan način ponašati.

Pošto je izgubio slučaj pred Saveznim sudom Australije i ostao bez mogućnosti da učestvuje na Australijan openu, Đoković je morao da bude deportovan iz te zemlje. To je epilog desetodnevne sage, koja je trajala otkako je Novak kročio na tlo Australije.

Tročlano sudijsko vijeće u Australiji odbacilo je žalbu srpskog tenisera Novaka Đokovića, zbog čega on neće moći da učestvuje na Australijan openu i morao je da napusti Australiju.