latinica  ћирилица
17/01/2022 |  11:43 ⇒ 11:45 | Autor: TANЈUG

Terzić: Nije bilo lako poslije 20 godina da donesem odluku

Doskorašnji selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić izjavio je da nije bilo lako da donese odluku da napusti nacionalni tim poslije 20 godina.
Zoran Terzić - Foto: sportskacentrala.com
Zoran TerzićFoto: sportskacentrala.com

Terziću je istekao ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije i obje strane su se sporazumno dogovorile da se saradnja ne nastavi.

- Nekako smo svi bili svjesni da će doći taj momenat kada ću ja prestati da budem selektor, i ja i ljudi iz Saveza i igračice. Desilo se da na taj jubilej na 20 godina rada u reperzentaciji dođe do toga da više nisam trener reprezentacije. Dugujem ogromnu zahvalnost za ovaj period svim igračicama, a bilo ih je mnogo, koje su učestovale u ovoj našoj lijepoj priči svih 20 godina, svim mojim saradnicima bez kojih ne bismo mogli da napravimo rezultate, kao i Savezu, koji je uvijek stajao iza nas i pomogao da osvtarimo sve ovo - rekao je Terzić u izjavi za Odbojkaški savez Srbije.

On je na mjestu prvog trenera ženske seniorske reprezentacije Srbije bio od maja 2002. godine, sa kojom je osvojio 20 medalja na najvećim odbojkaškim takmičenjima.

- Ne treba trošiti riječi koliko je teško. Poslije 20 godina ne može da bude lako da se donese jedna takva odluka. U nekom razgovoru sa čelim ljudima Saveza i neke moje dalje motivacije, energije i svega drugog, takav je dogovor bio da prestanem da radim ovaj posao, da odmorim od naše reprezentacije neko vrijeme. Definiitno da tu repereznataciju osjećam kao svoju svih ovih 20 godina. Tako će biti i u narednom periodu, do kraja života, drugu zemlju nemam i u svakom smislu u svakom momentu ću biti na raspolganju za bilo koju vrstu pomoći, da li nju tražio novi trener ili Savez - rekao je najtrofejniji srpski odbojkaški stručnjak.

Terzić je istakao da je da će OSS naći pravo i najbolje rješenje za poziciju prvog trenera.

- Imamo respektabilnu ekipu koja u narednom periodu može da zadrži kontinuitet rezultata, čak možda i da ga poboljša. To je skup djevojaka koje su navikle da pobjeđuju, koje žele da igraju svim srcem za reperezentaciju, to je ono što nas je vodilo ka uspjesima. Puno sreće, sve najbolje želim mom nasljedniku i ekipi. Јoš jednom, uvijek ću biti tu za bilo koju vrstu pomoći, sa srećom - zaključio je Terzić.